ENSZ: A nőket „szisztematikusan kizárják” a járványvédelmi döntéshozatalból

2021. március 22. 20:37

Nem érvényesül a nemek közti egyenlőség elve a járványvédelemben a szervezet szerint.

2021. március 22. 20:37
null

Bírálta hétfőn az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP), hogy a nők nem jutnak kell arányú képviselethez a koronavírus-járvánnyal nemzeti szinten foglalkozó munkacsoportokban, a szervezet szerint a nőket így világszerte kihagyják a járvánnyal kapcsolatos döntéshozatalból.

Az UNDP egyik legutóbbi tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy a nők mindössze a 24 százalékát teszik ki a szóban forgó csoportok létszámának 137 országban, miközben világszerte az egészségügyi dolgozók mintegy 70 százaléka nő. Az adatok szerint 26 munkacsoportban egyetlen nő sincs, és mindössze nyolc ország munkacsoportjában érvényesül a nemek közötti egyenlőség elve.

A nőket

– mondta hétfőn New Yorkban Achim Steiner, az UNDP vezetője.

(MTI)

Nyitókép: Julie Sebadelha / Hans Lucas / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2021. március 23. 20:00
A kurva anyját az ensznek. Mocsok élősködő sóhivatal.
Armageddon
2021. március 23. 08:25
Kérdeztem?
Ben Jeremiah
2021. március 23. 07:50
Ezek amúgy tiszta hülyék. "A nőket szisztematikusan kizárják a világjárvány hatásainak kezelését célzó döntéshozatali folyamatokból” – mondta hétfőn New Yorkban Achim Steiner, az UNDP vezetője. Szóval még egyszer, ha nem tűnt volna föl: mondta Achim Steiner, aki nem nő. Ahelyett hogy hadoválna, jó példával elöl járhatna, és átadhatná azonnal a helyét egy néger takarítónőnek, és mivel kevés a takarítók közt a fehér Achim, rögtön be is állhatna.
Ben Jeremiah
2021. március 23. 07:48
Müller C, Galgóczy Á, Karikó K.,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!