Egyenesbe állt a Szuezi-csatornát elzáró teherhajó

2021. március 29. 07:14

Teljesen kiszabadult a teherhajó.

2021. március 29. 07:14
null

Kiszabadult hétfőn reggel a teherhajó – közölte a Inchape Shipping hajózási szolgáltató cég. A panamai zászló alatt közlekedő, japán tulajdonú konténerhajó erős szél hatására állt keresztbe egy héttel ezelőtt a csatorna egy szűk szakaszán, és beékelődött. A Mandiner is megírta, hogy hétvégén már sikerült megmozdítani a csatornát egy hete elzáró monstumot. A hajók mozgását figyelő Vesselfinder és myshiptacking honlapok is megerősítették, hogy a 400 méter hosszú, Ever Given hajó több mint 200 ezer tonnás fara megmozdult, valamennyit eltávolodott a parttól.

Kicsit később megírták: egyenesbe is állt a Szuezi-csatornában hétfőn reggel a vízi úton keresztbe álló és azt egy hétig elzáró teherhajó – közölték a Reuters hírügynökséggel meg nem nevezett tisztségviselők. A hírügynökséggel ezt bizonyító felvételeket is megosztottak. Az Ever Given konténerszállító motorját sikerült beindítani.

A hajót műszaki ellenőrzésre a csatornával szomszédos tavakra navigálják.

A panamai zászló alatt közlekedő, japán tulajdonú konténerhajó erős szél hatására állt keresztbe egy héttel ezelőtt a csatorna egy szűk szakaszán, és beékelődött.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2021. március 29. 12:01
Nagyon jó hír. Ezentúl maradjon a hajó a tengeren, és a továbbiakban ekkora hajókat nem is szabadna gyártani. Még tengerre sem.
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2021. március 29. 11:42
Erős szél... Igencsak erős lehetett, más fura irányváltoztatásokat is generált, a várakozási zónában például ugyanez a hajó a beszorulás előtt közvetlenül egy szép nagy faszt rajzolt gps-szel a térképre. https://www.vice.com/en/article/pkdjzb/cargo-ship-suez-canal-dick-pic-ever-given De hát mit lehet tenni, pont így fújta a szél a 200ezer tonnás teherhajót. De azért rendes szél volt, a partmenti viskókat megkímélte.
Csallokoz
2021. március 29. 09:11
Eleve nem lehetne beengedni a Szuezi csatornába ekkora hajókat. Remélem most majd elgodolkodnak rajta. Kíváncsi leszek a kártérítési perekre ...
Csallokoz
2021. március 29. 09:10
Eleve nem lehetne beengedni a Szuezi csatornába ekkora hajókat. Remélem most majd elgodolkodnak rajta. Kíváncsi leszek a kártérítési perekre ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!