Drámai a helyzet a galántai járványkórházban

2021. március 03. 08:46

Az osztályra kerülő fertőzöttek mindegyike lélegeztetésre szorul, és 60 százalékuk nem éli túl a betegséget.

2021. március 03. 08:46
null

A nap 24 órájában küzdenek a koronavírusos betegek életéért a galántai Egészség Világa kórházban, számol be az Euronews. A Szlovákia nyugati részén, Pozsonytól 50 kilométerre található intézmény január óta Covid-központnak számít, 100 kilométeres körzetből hoznak ide fertőzötteket. Ma már csak a gyerekosztályon vannak más betegségekkel küzdők, a covidosok kezelésén kívül mindössze néhány akut szülés és sürgősségi ellátás történik itt.

Nagyjából 650 dolgozója van a kórháznak, közülük 100 covidosként betegállományban van. A dolgozók 70 százaléka foglalkozik covidos beteggel. A legrosszabb állapotban lévők, nagyjából tízen az intenzív osztályon vannak. Az uniós forrásból épült, modern részlegen rendkívül szigorúak a szabályok. Csak hermetikusan lezárt ruhában lehet belépni, aminek már a felvétele sem egyszerű feladat. Ráadásul a kezeslábas egyáltalán nem kényelmes viselet, néhány perc múlva máris izzadni kezd benne az ember. A nővérek 12 órát, az ügyelő orvosok 24 órát töltenek el benne egyhuzamban.

Az osztályra kerülő fertőzöttek mindegyike lélegeztetésre szorul, és a dolgozók minden igyekezete ellenére 60 százalékuk nem éli túl a betegséget.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
velencevisk
2021. március 03. 15:35
Nem kell félni, csak vigyázni magunkra és másokra! Vírus elbagatelizálásáról a kollégám jut eszembe, aki szintén nem hitte, hogy ilyen veszélyes a vírus. 49 évet élt, négy gyermek maradt árván, pénteken temetjük. Nyugodjon békében.
zakar zoltán béla
2021. március 03. 10:21
teszt teszt teszt teszt
Fehér Agyar
2021. március 03. 10:07
Ezek szerint a szlovákiai egészségügyi dolgozók nem felháborodnak a szlovák ellenzék háttértámogatásával, ha átvezénylik őket a fertőző osztályra dolgozni (70%-ukat például a galántai kórházban), hanem végzik a gyógyító munkát. Legyenek áldottak!
hopika
2021. március 03. 09:35
miért kell minden nap ilyen híreket írni h még jobban rettegjenek az emberek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!