Ami nem tetszik neki, azt a maga elképzeléséhez görbíti az Európai Néppárt: Orbán ellenében akár még a jogot is

2021. március 03. 15:53

Weber az Orbán elleni büntető- és bosszúhadjáraton túl minden engedetlen képviselőcsoport kollektív politikai büntetésére törekszik.

2021. március 03. 15:53
Horogszegi Szilágyi-Landeck Dániel

„Az Európai Néppárt (EPP) jogállamisági és vezetési válságban szenved egyszerre. Ebben minden érintett egyetért. Az olyan országokból származó balliberálisok, mint például az adómocsár Luxemburg ugyanúgy, mint a Fidesz jobboldali konzervatív erői. A két szék között pedig az olyan pártok találhatók, mint a német keresztény uniópártok (CDU/CSU), amelyek egyszerre hivatkoznak liberális és keresztény értékekre. Ez a konfliktus most a néppárti frakció alapszabályának jogilag rendkívül problémás módosításában kulminált. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor erre a Fidesz európai parlamenti képviselőinek a néppárti frakcióból való kivonásával reagált.”

(…)

„Ebben a vitában az Európai Néppárt elvesztette saját magát, és viharos sebességgel összehívott egy inkvizíciós tanácsot, amelynek nem volt más a feladata, mint hogy a frakció alapszabályának megváltoztatása, Lex Fidesz segítségével büntetőhadjáratot vezessen Orbán ellen. Ebben a tanácsban gondosan összeválogatott Orbán-ellenes politikusok domináltak, nehogy véletlenül valamely objektív szempont megzavarja őket a döntésben. Ennek ellenére Orbán, a tőle megszokott gyorsasággal, egy gyújtó hangú levélben reagált Webernek a fejleményekre, amelyben bejelentette, hogy a Fidesz haladéktalanul kilép a Néppárt frakcióból, ha a módosítást megszavazzák. És így is történt.

Nyilván Weber és társai számára a legkényelmesebb megoldás az lenne, ha távozásra kényszerítenék Orbán Viktort, egyes radikálisabb luxemburgi ellenfelei legszívesebben teljes politikai karanténban látnák őt, kizárva a Néppártból és mindjárt az EU-ból is. E cél eléréséhez számukra minden eszköz megengedettnek tűnik. A Fidesz távozásával egy időben a teljes konzervatív szárny meggyengülne az Európai Néppártban, ha nem lenne akár mindjárt teljes hallgatásra is kényszerítve. Hiszen ezek után mindenkire hasonló sors várhat, aki valami nem tetszőt mer mondani. Más a véleményed? Kifelé!”

(…)

„Amennyiben a Néppárt vezetősége megsérti az alapvető jogelveket, nemcsak a számára nem kedves fideszes képviselőket bünteti, hanem szabad utat enged a további politikai inkvizíciós eljárásoknak a kényelmetlennek tartott képviselőcsoportokkal szemben.”

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drazsé
2021. augusztus 31. 19:49
Hörögjetek kórusban! Zene füleimnek. :D
Pandaka pygmaea
2021. március 29. 21:17
Lesznek még, akik távoznak.
Fideath
2021. március 28. 11:16
"Az rágalmakat, hazugságokat üvöltő "nőkórusra" gondolsz?" ------------------------- Nem, hanem arra gondolok hogy a patkány gazdátok megvonja az állami hirdetéseket a kormánykritikus médiától annak ellenére is hogy az jóval nézettebb, miközben kitömi a lakájmédiáját állami hirdetésekkel. (vagyis adómilliárdokkal) Mert ugye ha az állam hirdet akkor teljesen irrelevánsnak kellene lennie hogy melyik médium melyik párttal szemben kritikus, kizárólag a nézettség alapján kellene eldönteni hogy hol hirdessenek. De mivel Magyarországon az állam az maga a Párt, így ezt következmény nélkül megteheti a Geci.
Fideath
2021. március 28. 11:14
"Nem volt olyan a felmérésben, hogy ''ellenzéki koalició''. Ez igy erős csúsztatás, nevezzük inkább hazugságnak. Pártpreferenciákat kérdeztek, nem pedig azt, hogy a választók akarnak-e szavazni az összellenzére" --------------------------- Hónapok óta a csapból is az folyik hogy az ellenzék együtt indul a választáson. Aki bármelyik ellenzéki pártra szavaz, az az ellenzéki koalícióra szavaz. És még ha az ellenzéken belül vannak is különbségek, Orbán tolvaj autoriter rendszerének az elutasítása toronymagasan felülírja azokat a választók körében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!