Sorra törli el Trump rendeleteit Biden

2021. február 25. 13:08

Csak tegnap négy korábbi rendelkezést tett semmissé a demokrata elnök – ha így folytatja nem sok marad Donald Trump elnöki örökségéből.

2021. február 25. 13:08

Ha Joe Biden így folytatja, semmi nem marad Donald Trump négyéves munkájából. A demokrata elnök újabb Trump-rendeleteket törölt el tegnap, többek közt egy olyat, amely megtiltotta a zöldkártyáért folyamodók egy részének belépését, illetve egy olyat, amely felfüggesztette az „anarchista városok” szövetségi finanszírozását – írja a Guardian nyomán a Portfolio.

A volt amerikai elnök 2020-ban függesztette fel a zöldkártya-kérelmek jelentős részét, amit azzal indokolt, hogy hogy a pandémia közepette szükséges az amerikai munkahelyek megvédése. Ezt a rendelkezést törölte el most Biden, mondván, hogy valójában csak ártott az amerikai vállalkozásoknak és szétszakította a családokat.  

Ezen felül az új elnök eltörölt egy olyan rendelkezést is, mellyel Trump felfüggesztette a finanszírozást minden olyan városnak, melyet „törvény nélkülinek” vagy „anarchistának” minősít a szövetség. Ez a lépés azután született meg, hogy tavaly „autonóm zónát” hoztak létre a rendőri brutalitás ellen tüntetők Seattle-ben.

Felmerült annak idején, hogy felfüggesztik Portland és Seattle finanszírozását, de erre végül nem került sor.

És még nincs vége, Biden egy harmadik rendelkezést is eltörölt: Trump elrendelte korábban azt is, hogy a szövetségi épületeket kötelező „klasszikus esztétikával” tervezni, Biden ezt most megsemmisítette.Emellett Biden eltörölt egy 2018-as rendeletet is, melyben Trump azt kérte az állami szervezetektől, hogy vizsgálják felül a segélyprogramokat és rendeljenek hozzájuk szigorúbb foglalkoztatási előfeltételeket.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 25. 15:55
ööö, fékek és ellensúlyok? Unortodox illiberális tempó.
kulalak
2021. február 25. 15:36
Hatásvadász címadás, de érthető. Újra kérdezem. Mikor fogja egy bíró felfüggeszteni/megakadályozni ezen elnöki rendeletek végrehajtását? Vagy azt csak Trump idejében kellett? (i)
pollip
2021. február 25. 15:26
Emlékszem, amikor Veres János azt mondta, sikerült megfordítani a gazdaságot.........aztán jött a káosz, az IMF hitel, a korbetartozasok...........
Harangláb
2021. február 25. 15:20
".. Aaaaa múúúuuultat végkééépp eltörőőőlniiiíí..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!