Rakétaesőtől tart Izrael

2021. február 16. 08:18

Folytatódik az USA és Izrael közös hadgyakorlata, a Juniper Falcon.

2021. február 16. 08:18
null

Az Egyesült Államokkal közös katonai gyakorlaton szimulálták azt, mi lenne, ha komoly rakétatámadás érné Izraelt – írja az Algemeinerre hivatkozva a Neokohn.

Folytatódik az USA és Izrael közös hadgyakorlata, a Juniper Falcon. Most olyan lehetőségeket szimuláltak, amikben Izraelt eddig nem látott erejű rakétatámadás éri, ami Gázából, Libanonból, de akár Szíriából és Iránból is indulhat. Az N12 izraeli hírportál szerint a gázai Hamasz-, illetve a libanoni Hezbollah rövid és középtávú rakétáinak támadása mellett arra is felkészültek, ha cirkáló rakétákat, vagy öngyilkos drónokat küldenének Nyugat-Irakból és Jemenből, ahonnan Irán a szövetségesei által tudná megtámadni Izraelt.

A Vaskupolarendszert is felfejlesztették, hogy az alacsonyan repülő drónokkal és precíziós rakétákkal is el tudjon bánni. A hatótávolságát is kiterjesztették.

(Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2021. február 16. 10:50
Ilyen az, mikor a szelet vető vihartól tart...
Kompenzátor
2021. február 16. 10:36
Izrael rendszeresen lövi Szíriát, amiről a sajtó valamiért nem számol be, vagy ha mégis akkor úgy tesznek mintha teljesen normális dolog lenne. Izrael saját hatáskörben eldönti, hogy Szíriában itt meg ott szerintük gonosz milíciák vannak, akiket ők szabadon bombázhatnak annak ellenére, hogy ez gyakorlatilag háborús cselekmény egy másik szuverén ország ellen. Izraelnek elvégre mindent lehet. https://hvg.hu/vilag/20210107_Izrael_legicsapas_Sziria Ugyanakkor ha a palesztinok zokon veszik a folyamatos zaklatást, és visszalőnek, az elfogadhatatlan, az terrorizmus, vagy még rosszabb: antiszemitizmus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!