Megbírságolták a Szabad Európa Rádiót Moszkvában

2021. február 10. 14:04

A rádiót üzemeltető cég nem tüntette fel, hogy külföldi ügynöknek számít Oroszországban.

2021. február 10. 14:04

Tizenegymillió rubeles (mintegy 44 millió forintos) bírsággal sújtotta szerdán Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (SZER/SZR) részvénytársaságot és annak igazgatóját az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor), amiért a cég nem tüntette fel, hogy külföldi ügynöknek számít Oroszországban.

A Roszkomnadzor tájékoztatása szerint a külföldi ügynök megkülönböztető jelzés feltüntetését előíró törvény megsértése miatt 166 jegyzőkönyvet vettek fel a SZER/SZR-rel és a vezérigazgatóval kapcsolatban. Ezek értelmében kilenc, külföldi ügynöknek számító, a vállalathoz tartozó tömegtájékoztatási eszköz nem vagy nem a kellő módon tüntette fel külföldi ügynök mivoltát. Az illetékes bíróság negyven ügyet vizsgált meg és mindben bírságot rótt ki, összesen tizenegymillió rubel értékben. Andrej Sarij, a SZER/SZR orosz nyelvű szolgálatának vezetője a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy heti két-három alkalommal is folytatnak le a vállalat ellen bírósági tárgyalásokat, amelyeken bírságokat szabnak ki. A cég ezt igazságtalannak tartja és az összes ítéletet meg fogja fellebbezni.

A vonatozó törvény értelmében a külföldi ügynöknek minősített külföldi tömegtájékoztatási eszközök anyagai csakis ilyen jelöléssel terjeszthetők Oroszországban. Fel kell tüntetni a tartalmakon, hogy más államok érdekeit szolgálják. A Roszkomnadzor közölte, hogy folytatja a külföldi ügynök tömegtájékoztatási eszközökre vonatkozó törvény végrehajtásának ellenőrzését.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. február 10. 22:10
"Földi László: Tudatos támadás folyik a normalitás ellen, le kell kapcsolni az internetet "Van egy tudatos magatartás, hogy megbontani a társadalom alapérték-rendszerét. Ezt jól látjuk a családok támadásánál, a nemekkel szembeni zavarkeltéssel, egyáltalán az identitások megbontásával. Van egy ilyen stratégiai elképzelés arra, hogy a meglévő normalitásokat minél gyorsabban fel lehessen számolni," mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság műsorában Földi László. Az egykori kommunista hírszerző, a NER-média kedvelt "biztonságpolitikai szakértője" határozattan állította, hogy "azt gondolom, igen, egy nagyon tudatos támadás folyik." Földi szerint igaz, hogy "a radikális baloldal szemében ellenséggé válhat az állam," ami számos veszéllyel járhat. Hogy ezt érzékeltesse "egy bizalmas tanulmányra" hivatkozik, amiben az áll, hogy a magyar nemzet ezer éves történetének a lényege, és fennmaradásának kulcsa, a paraszt család volt. A generációk tudatos tudatos szembeállításával mit lehetne kezdeni kérdezte zárásként a Kossuth rádió riportere, "az idősebb generáció is kezdjen brillírozni az internet világában?" "Le kell kapcsolni az internetet. Igen," válaszolta Földi. A "szakértő" szerint nem a tömegek, hanem egy szűk csoport irányítja a gépeket, és belép a mesterséges intelligencia, az a történelemben soha nem látott módon fogja erodálni a világot. "Ilyen nem volt, hogy a gép tud irányítani és befolyásolni. (..) Nem is lehet megjósolni és modellezni, ezért mondom, hogy le kell kapcsolni."" https://444.hu/2021/02/07/foldi-laszlo-tudatos-tamadas-folyik-a-normalitas-ellen-le-kell-kapcsolni-az-internetet
yanoo
2021. február 10. 15:18
MCCarthy bizottságot Magyarországra!
szarcsi1
2021. február 10. 15:10
Itt sem ártana. A SZER amerikai érdekeket szolgáló, kormányellenes propagandagépezet.
Berendel
2021. február 10. 14:53
Ez külföldi ügynök törvény csak egy válaszreakció volt az oroszok részéről, miután tavaly az USA a saját külföldi ügynök törvénye alá tartozónak minősítette a Russia Today nevű médiumot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!