Csehország is az összeomlás szélén áll

2021. február 19. 11:54

Az országban már második napja van tízezer felett az új fertőzöttek száma. Egyes járásokban már felkészültek arra, hogy a betegeket a folyosókon kell majd ellátni.

2021. február 19. 11:54

Közel négyezer embert kezelnek kórházban a koronavírus miatt Szlovákiában. Ausztria felajánlotta segítségét az egészségügyre nehezedő teher csökkentésére. Súlyos a helyzet Csehországban is, ahol megteltek a kórházak. Egyes járásokban már felkészültek arra, hogy a betegeket a folyosókon kell majd ellátni – áll az ATV Híradó anyagában.

A szlovákiai helyzetről mi is folyamatosan beszámolunk, de a tévécsatorna honlapján megjelent cikkből az is kiderül, egy másik V4-es államban sem túl rózsás a covid-helyzet: ugyanis Csehországban is az összeomlás szélén áll az egészségügyi rendszer, az országban már második napja van tízezer felett az új fertőzöttek száma. A határon több kilométeres sorban állnak az autók, miután Németország a koronavírus új mutációi miatt kockázatos államnak minősítette az országot és mindenkitől friss negatív tesztet kér. A napi ingázás lehetősége megszűnt, valamint felfüggesztették a két ország közti vasúti és autóbusz-összeköttetést is.

„A hétfői és keddi kormányülésen vitatjuk meg, hogy meghosszabbítjuk-e a korlátozásokat. Úgy vélem, nagy az esély arra, hogy március 3-a után is érvényben lesz a határellenőrzés, mert a vírusmutációk továbbra is veszélyt jelentenek” – mondta a német belügyminiszter.

Közben újabb EU-s ország nyúlna az orosz vakcinához:

Horvátország is lassúnak találja az uniós vakcinabeszerzést, így az orosz gyártókkal tárgyalnak.

Nem a mi hibánkból vagyunk ebben a helyzetben, szeretnénk megnézni, milyen egyéb lehetőségeink vannak. Az egészségügyi minisztérium és a külügyminisztérium kérdéseket és követelményeket fog megfogalmazni az orosz fél felé” – fogalmazott a horvát miniszterelnök

Ha a Szputnyik V megkapja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét, akkor az elsők között vásárolnának belőle déli szomszédaink.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2021. február 19. 15:44
"Ingadozó középparaszt (kispolgár)" módra akar megfelelni a brüsszeli internáci hülyeelvtársaknak Prágai is és Pozsony is. Ez az eredmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!