Kiderült, hol vette a Tesla vezetője az 1,5 milliárd dollár értékű bitcoint

2021. február 19. 15:13

Miután Elon Musk, a Tesla vezetője bejelentette, hogy hatalmas összegeket akar befektetni kriptovalutába, hatalmas ugrott a bitcoin árfolyama, de hol vásárolt ennyit belőle?

2021. február 19. 15:13
null

Musk bejelentése után csaknem 20 százalékkal megugrott a bitcoin árfolyama, és elérte az 50 ezer dolláros álomhatárt is. Nem lehetett tudni eddig azonban, hogy kin vagy milyen cégen keresztül jutottak hozzá ilyen elképesztő mennyiségű kriptovalutához. Az elmúlt nap azonban kiderült, hogy ki hajtotta végre a Tesla megrendelését.

Musk a Coinbase OTC részlegét bízta meg a tranzakcióval, akik pár napon belül be is vásároltak a milliárdos üzletembernek bitcoinból.

A Tesla ezzel összesen készpénzállományának csaknem 8%-át fektette bitcoinba.

(Címlapkép: A Tesla Motors által közreadott képen Elon Musk. Fotó: MTI//EPA/Tesla)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. február 19. 18:24
Hülyék aranya. Van egy olyan érzésem, hogy csak kozmetikázta a cégét Musk. A könyvelésben, hogy számolja el a bitcoint? Melyik cég auditálja a mérleget? Szerintem elkezdett ereszteni a Musk lufi. Egyik cége sem termelt még sosem nyereséget. Csak egy marketing lufi az összes.
istvánkeve
2021. február 19. 17:34
Hány bitcoin bánya müködik ? (Vagy ezeknek nincs adószáma ?)
zseboszkiraly
2021. február 19. 16:26
A bitcoin azoknak a"valutája " akik sötét, illegális kereskedelemben akarnak evvel fizetni (kábitószer, pedofilia stb.) Érdekes hogy bár nagyon sok pénzügyi szakértő felszólalt a léte ellen,mégsem tiltják be sehol...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!