Izrael új rakétapajzsot fejleszt Irán ellen

2021. február 18. 15:12

Izrael csütörtökön bejelentette, hogy újabb rakétaelhárító rakétapajzsot fejleszt az Egyesült Államokkal, a Nyíl-4 (Arrow-4) nevűt, fokozva védelmét Irán felől.

2021. február 18. 15:12
null

A Nyíl-1 és a Nyíl-3 rakétapajzsok már szolgálatban vannak, hogy támadás esetén megsemmisítsék rakétákkal a légkörben vagy az űrből Izraelt megcélzó ellenséges rakétákat. „A Nyíl-4 fejlesztése amerikai partnereinkkel műszaki és működtetési előrelépés lesz, felkészít bennünket a Közel-Keletről érkező vagy azon túli fenyegetésekre” – olvasható Beni Ganz izraeli védelmi miniszter közleményében.    

 

 

Izrael Irán ballisztikusrakéta-programját fenyegetésnek tekinti mind Izraelre, mind a világra nézve. Teherán ugyanakkor azt hangoztatja, hogy rakétafejlesztése védelmi célú és elrettentő szándékú.

(MTI)

Fotó: Beni Ganz, Twitter

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jolly77
2021. február 18. 15:39
Szijjártó Péter gratulált már?
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. február 18. 15:25
Eközben Izraelnek legkevesebb 360 darab békés, környezetbarát, kizárólag a világbékét szolgáló atomtöltete van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!