Indonézia a puccsistákkal tárgyal Mianmar jövőjéről

2021. február 24. 15:41

Indonézia intenzív megbeszéléseket folytat a mianmari hadsereggel és az ellenzékkel, hogy ezzel hozzájáruljon az országban a katonai hatalomátvétel után kialakult helyzet rendezéséhez – jelentette be szerdán Retno Marsudi indonéz külügyminiszter.

2021. február 24. 15:41
null

A tárcavezető annak nyomán tartott sajtótájékoztatót, hogy Bangkokban találkozott thaiföldi hivatali partnerével, Don Pramudvinaival és a mianmari junta vezető diplomatájával, a külügyminiszteri tisztségben eljáró Vunna Maung Lvinnel.    

„Mianmar lakosságát meg kell hallgatni” – mondta. „Mindenkit önmérsékletre szólítunk és az erőszaktól való tartózkodásra (...), hogy elkerülhessük az áldozatokat és a vérontást” – jelentette ki Retno Marsudi, hozzátéve, hogy a lakosság biztonságát fenn kell tartani.    

A Mianmart is tagjai közé soroló Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) országai közül Indonézia vállalta, hogy közvetít a mianmari konfliktusban.

A mianmari tüntetők ugyanakkor attól tartanak, hogy a juntával folytatott bármilyen tárgyalás egyet jelent annak legitimálásával.

Mianmarban a hadsereg február 1-jén vette át erőszakkal a hatalmat, börtönzött be civil politikai vezetőket, de mindeddig nem tudta megakadályozni a mindennapos tüntetéseket és a polgári engedetlenségi mozgalmat. A rendőrség többször éles lőszerrel is a tömegbe lőtt, a demonstrációknak már több halálos áldozatuk van.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Nyein Chan Naing

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. április 24. 15:13
Ez elég szar lett! Kezdd újra!
fabatka
2021. február 24. 18:35
Kis buták. Pedig elég lenne #freemianmar táblákat lóbálni tenyeres maszkkal..#mienmár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!