Indiában halottnak nyilvánítják a gleccserszakadás után eltűnt 136 embert

2021. február 23. 18:52

A hatóságok mindazonáltal közölték, hogy további erőfeszítéseket tesznek a túlélők keresésére.

2021. február 23. 18:52
null

Az észak-indiai Uttarakhand államban február 7-én bekövetkezett gleccserszakadás nyomán megáradt az Alaknanda-folyó, az áradás utakat és hidakat mosott el, illetve megrongált két vízerőművet a térségben. A hatóságok 68 holttestet hoztak felszínre. Az áldozatokat áradások sodorták el vagy a törmelék maga alá temette őket a folyómederben. 

A hatóságok mindazonáltal közölték, hogy további erőfeszítéseket tesznek a túlélők keresésére, bár annak esélye, hogy további túlélőre bukkanjanak, meglehetősen kicsi. Píjus Rautéla állami katasztrófavédelmi tisztségviselő a dpa német hírügynökségnek telefonon azt mondta: mindenkit halottnak nyilvánítanak, akinek eddig nem sikerült a nyomára bukkanni. Rautéla szerint ez lehetővé teszi azt is, hogy megindítsák az áldozatok hozzátartozóinak kárpótlási folyamatát. 

Uttarakhand (2007. január 1-je előtt Uttaráncsal) államot 2000-ben hozták létre, előtte a terület Uttar Prades államhoz tartozott. A területen gyakoriak az árvizek és földcsuszamlások. 2013-ban a rekordmennyiségű eső miatti árvíz csaknem hatezer ember halálát okozta. Az indiai törvények értelmében a természeti csapásokban eltűnt személyeket azután nyilvánítják hivatalosan halottá, ha a szerencsétlenséget követő hét éven belül sem akadnak a nyomukra.

(MTI)

Címlapfotó: Sukanta Mukherjee / The Times Of India / AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. február 23. 19:13
"A hatóságok mindazonáltal közölték, hogy további erőfeszítéseket tesznek a túlélők keresésére." Elképzeltem, hogy egy Karácsony-kormány ezt hogyan oldaná meg: ráírnának a fészen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!