Felmentették Trumpot

2021. február 13. 22:14

Nem lett meg a kétharmad az alkotmányos felelősségre vonáshoz.

2021. február 13. 22:14
null

Nem lett meg a szükséges többség Donald Trump volt amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonásához sem. 

A szenátus szombaton szavazott az elnök elleni vádakról, és 57-43 arányban a többség egyet is értett azokkal, de nem lett meg a szükséges kétharmados többség. Hét republikánus szenátor szavazott együtt a demokratákkal, de még tízre lett volna szükség a többséghez.

Trump a harmadik elnök az Egyesült Államok történetében, aki ellen impeachment-eljárást indítottak, de ő az első, akivel szemben két ilyen próbálkozás is volt. Mindkettő a szenátusban bukott meg. 

A képviselőház január 13-án 10 republikánus képviselő támogatásával indította meg az eljárást, egy héttel azután, hogy trumpisták megostromolták a Capitoliumot. 

nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atilla
2021. február 15. 07:54
Hát ez nagy baj az amerikai "demokráciára"nézve,mert 4 év múlva Trump eltakarítja a mostani bohócot,ha egyáltalán 4 évet kell-e várni és rend lesz végre a híres USA-ban! ! !
saveme
2021. február 14. 21:04
Számomra egyszerűen érthetetlen, hogy mindenki csak úgy átsiklott azon az apróságon, hogy meghamisították a bizonyítékokat. T ügyvédje többször is felhívta rá a figyelmet, de a demokraták még csak nem is sütötték le a szemüket, és nem sunnyogtak el a balfélen, és nem lett vége az eljárásnak azonnal! Egyébként nem véletlenül nem mentek bele a tanumeghallgatásba, mivel a Republikánusok 301!!! tanut akartak beidézni, többek között Nancy Polosit, Mivel 5.-én Trump parancsba adta 10.000 katona behívását WDC-be, de azt valamiért a védelemért felelősök Nancyvel közösen (vagy Nancy kérésére) elutasították (lehet hogy az egész valóban egy előre megszervezett akció volt - csak nem Trump által, hanem mások által T lejáratására), ezért aztán igen hülyén nézett volna ki az a helyzet, hogy a vádolt elnök T, 10.000 katonát hívott volna a saját insurrection-jének a leverésére. Ez aztán tényleg abszurd lett volna, ezt már senki nem tudta volna megmagyarázni a demokrata oldalon, és egyértelműen megbuktak volna, sőt a tárgyalás médiajelenléte miatt ország-világ megtudta volna ezt az ordenáré aljasságot. Hiába, a mintademokrácia teljesen megbukott! Ez egyszerűen védhetetlen, szégyenteljes!
kálmi
2021. február 14. 05:03
az mdf prominensei.
I hate liberals
2021. február 14. 01:25
Off: https://azonnali.hu/cikk/20210212_salvini-par-nap-alatt-eu-partiva-lett-es-mar-a-menekultek-se-zavarjak-annyira?fbclid=IwAR0YuDVESQ_GMreT8mpNhjCeky20l9fn77DepZLm7kQthnYtX8qqyodA9lQ Ennyit erről az áruló Salviniről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!