Újabb kivégzést hajtottak végre az Egyesült Államokban

2021. január 15. 09:33

Kivégezték csütörtökön az egyesült államokbeli Virginia államban a sorozatgyilkosságért halálra ítélt, koronavírus-beteg Corey Johnsont.

2021. január 15. 09:33
null

Az 52 éves Johnsont azért ítélték halálra, mert 1992-ben egy kábítószerrel is kereskedő bűnbanda tagjaként 45 nap leforgása alatt három társával közösen meggyilkolt 11 embert. Ügyvédei korábban azzal érveltek a kivégzés elhalasztása mellett, hogy a méreginjekció nagy fájdalommal járó tüdőödémát okozhat neki.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter 2019-ben jelentette be, hogy a szövetségi kormány ismét elkezdi a kiszabott halálos ítéletek végrehajtását. Ezt megelőzően utoljára 2003-ban végeztek ki szövetségi bíróság által halálra ítélt vádlottat. Amennyiben a mostani kivégzést elhalasztották volna, már nem lehetett volna végrehajtani Donald Trump leköszönő amerikai elnök hivatali ideje alatt, utódja, Joe Biden – akit január 20-án iktatnak be tisztségébe – pedig azt ígérte, hogy megválasztása esetén eltörölteti a szövetségi szintű halálbüntetést.

A napokban végezték ki méreginjekcióval az 52 éves Lisa Montgomeryt is, akit 2007-ben ítélték halálra Missouriban. Montgomeryt a bíróság bűnösnek találta abban, hogy három évvel korábban elrabolt és megfojtott egy nyolc hónapos terhes asszonyt, és kivágta a hasából az élő magzatot.

(MTI)

Címlapfotó: YouTube

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. január 15. 20:06
Nekem Breivik gyakran eszembe jut, hogy mekkora barom lett az igazságszolgáltatás. Nem kaphat tényleges életfogytot, sem halál büntetést, mert Norvégiában nem léteznek. 84 ember megölése után nagyobb cellát és gyorsabb internetet akart. És megkapta. Ez a semmirekellő, akinek a tárgyalás utáni napon kellett volna meghalnia, ehelyett 20 év után akár szabadulhat. Gondolom vissza akarják vezetni a társadalomba, még mindenre van remény, arra is, hogy Nobel-díjas lesz, de addig is a tartására elköltenek pár száz milliót. A föld bolygón az ember a legokosabb, meg egyben a legnagyobb hülye is.
Saksafar
2021. január 15. 19:57
Nem értem. Hány ezer féle mérget ismerünk? Tuti van olyan, ami másodperceken belül kiüti és soha többet nem tér magához? De akár adhatnának aranylövést is, csak ne kelljen ilyeneket évtizedeken keresztül etetni, itatni, elszállásolni és eközben rendkívül költségesen őrizni.
Harangláb
2021. január 15. 18:48
Hadd hulljon a férgese!
Crusader
2021. január 15. 18:23
A gyilkosok megérdemlik az efféle bánásmódot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!