Titkosak az uniós oltóanyag-szerződések

2021. január 12. 07:55

Az Európai Parlament képviselői szerint több információhoz kellene jutniuk, számol be az Euronews.

2021. január 12. 07:55
null

Az Európai Parlament képviselői nagyobb átláthatóságot kérnek a koronavírus elleni védőoltások szerződéseinek ügyében. Brüsszel több mint kétmilliárd adag oltóanyagot rendelt hat gyártótól, de nem tudni, mennyibe kerülnek, milyen ütemezésben érkeznek és milyen felelősséget vállalnak a gyártók. Egyelőre azonban csak azt hozták nyilvánossága, melyik cégtől hány dózis érkezik. A bizottság komoly titoktartási záradékot kötött mind a hat céggel. Az Európai Parlament képviselői szerint azonban alapvető információk is hiányoznak: mint például ki vállalja a felelősséget egy esetleges egészségkárosodás utáni polgári per esetében.

Egy szeptemberi európai parlamenti meghallgatáson a bizottság egészségügyi főigazgató-helyettese azt mondta, a gyógyszercégek felelőssége megmarad, de egyes úgynevezett rejtett esetekben nem vonatkozik rájuk a kártérítési kötelezettség.

(Euronews)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világlátó
2021. január 12. 13:23
Jujjj! Most akkor az EU-ban megszűnt a demokrácia???? Ja nem, soha nem is volt. Komcsik diktálnak.
Box Hill
2021. január 12. 12:20
Szargentini, Cseh Katalin, Donáth Anna, Dobrevné, Weber, etc. már bekapták a vakcinát. A többi nem érdekes.
Teringettét
2021. január 12. 09:58
Ki hitte volna, hogy e téma körül is sumákolás lesz? Nincs új a nagy "mindentranszparenseurópai" Nap alatt.
apika2
2021. január 12. 09:53
Ez hanyas cikkelyt ér?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!