Musk megjutalmazza a legjobb szén-dioxid-kivonó eljárást

2021. január 22. 12:14

Százmillió dollárt a legjobb technológia kidolgozójának.

2021. január 22. 12:14
null

Elon Musk 100 millió dollárral (29,3 milliárd forint) jutalmazza a légkörben lévő szén-dioxid befogására kifejlesztett legjobb technológiát.

A Tesla alapítója csütörtökön jelentette be tervét a Twitteren, hozzátéve, hogy a részletekkel jövő héten jelentkezik. A kibocsátott üvegházhatású gázok befogása a klímaváltozás megfékezését célzó tervek nagy részének egyik kulcseleme, ám mostanáig csupán kis előrelépés született az ilyen technológiák kidolgozás terén, mivel a hangsúly sokkal inkább az emissziócsökkentésen van. A Nemzetközi Energiaügynökség a múlt év végén arról számolt be, hogy éles növekedésre van szükség a karboneltávolító technológiák alkalmazásában, amennyiben az országok el akarják érni a zéró nettó kibocsátást.

(MTI)

(Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.MTI/EPA/Alexander Becer)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. január 23. 20:35
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml
bpe
2021. január 22. 19:41
https://climeworks.com https://www.nytimes.com/2019/02/12/magazine/climeworks-business-climate-change.html
SzkeptiKUSS
2021. január 22. 16:59
Kétmilliárd helyspecifikus fa ültetése, a világon szétterítve, ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás nem nagyon létezik, minden más nagyobb környezetterheléssel jár. Emellet a tengerek, óceánok kiméletesebb használata is sokat segíthet.
annamanna
2021. január 22. 15:51
A garázsban állt a Tesla, aztán egyszer csak felrobbant https://index.hu/gazdasag/2021/01/21/tesla_felrobbant_garazs_hiba_jarmu_sanghaj_elektromos_auto/ (tegnapi hír) "az elmúlt évek alatt nem ez volt az első alkalom, hogy egy Tesla gyártmányú jármű felrobbant" "Az autó önvezető technológiája is okozott már gondot: 2020-ban legalább tíz olyan esetet jelentettek, amikor sofőrök elveszítették az irányítást Tesla járművek felett Kínában."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!