Mintegy 120 migránst vett fedélzetére az Ocean Viking civilhajó

2021. január 21. 20:55

Az Ocean Viking tíz napja hajózott ki Marseille kikötőjéből.

2021. január 21. 20:55
null

Mintegy 120 migránst vett fedélzetére az Ocean Viking civilhajó a Földközi-tengeren – közölte a hajót üzemeltető SOS Méditerranée nevű francia civilszervezet csütörtökön. A Földközi-tengeren aktív civil szervezet tájékoztatása szerint a Líbiából Európába tartó menedékkérőket egy vészesen túlzsúfolt gumicsónakról vette fel a hajó legénysége. Az Ocean Viking tíz napja hajózott ki Marseille kikötőjéből. Az olasz hatóságok korábban hónapokon át zárlat alatt tartották a hajót.

Az ENSZ becslései szerint mintegy 700 ezer migráns tartózkodik a káoszba süllyedt Líbiában, nagy részük Olaszországon keresztül az Európai Unió területére akar eljutni. Az olasz belügyminisztérium szerint 2020-ban több mint 34 ezer migráns érkezett az országba a tengeren keresztül, többek között tunéziaiak, bangladesiek és elefántcsontpartiak.

(MTI)

(Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. január 22. 13:23
Ott cirkál ez a rohadt hajó, nem akar 120 migrivel csak úgy elindulni Szicília felé. Ma újabb 140 "hajótöröttet" vett fel a fedélzetre!
lemez
2021. január 22. 08:28
Mivel az ellenzék szerint itt diktatúra van,semmi esély arra hogy idetelepitsék óket.Nem lehet ezeket a szegény kunyhólakókat diktatúrából-diktatúrába hajtani.Libiába azt sem tudják,mig el nem magyarázzák nekik,hol van europa,hacsak nem tanultak világtórténelmet.Bidé szeretettel várja öket,már Amerika.a szireket rendesen idehajtotta.A vakcina útlevél meg már a kezúlben van,a másikkal eggyútt.Tisztára húlyének nézik az europai népet,mert türi.
Kala pál
2021. január 22. 05:55
Irány az USA, Biden várja őket. Kell az élő szavazó, a holtakkal pofátlanság lenne még egyszer neki indulni a választásnak!
civis72
2021. január 22. 00:31
száz éve hadihajókat simán el tudták pusztítani......a 21.századi puhapöcsök már nem rendelkeznek ezzel a képességgel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!