Lemondanak és elhatárolódnak Trump miniszterei

2021. január 08. 11:48

Az oktatási és a közlekedési miniszter is lemondott a capitoliumi történések és azok kezelése miatt. Betsy DeVos közölte: „A hatalom békés átadása az, ami az amerikai képviseleti demokráciát megkülönbözteti a banánköztársaságoktól”.

2021. január 08. 11:48
null

Lemondott Trump közlekedési minisztere, Elaine Chao a szerdai capitoliumi ostrom nyomán. A politikus – aki egyébként Mitch McConnell szenátusi republikánus vezető felesége – közölte: mélyen megrendítette a szerinte „teljesen elkerülhető” capitoliumi eseménysorozat, de hálás miniszteri megbízatásáért.

Chao után Betsy DeVos oktatási miniszter is lemondott pozíciójáról. A New York Times által közölt, Trumpnak címzett levelében úgy fogalmazott: „Ünnepelhetnénk az ön kormányzata által az amerikai emberek számára elért eredményeket. Ehelyett itthagytak minket, hogy eltakarítsuk azt a zűrzavart, amit a Capitoliumot elözönlő erőszakos tüntetők okoztak, akik megzavarták az emberek ügyeinek intézését.” DeVos szerint „ez a viselkedés felfoghatatlan a mi országunk számára”. Hozzátette: „Nem lehet félreérteni az ön szóhasználatának hatását sem a történtekre, és nálam ez volt a fordulópont”.

DeVos a Twitteren arról is írt: „A hatalom békés átadása az, ami az amerikai képviseleti demokráciát megkülönbözteti a banánköztársaságoktól. A nemzet munkájának folytatódnia kell.”

Betsy DeVos egyébként a korábbi Blackwater nevű, az amerikai közel-keleti háborúkban fontos szerepet betöltő biztonsági cég vezetőjének, Erik Prince-nek a nővére. Erik Prince-szel a Mandiner korábban nagyinterjút készített, ami itt olvasható.

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2021. január 10. 22:58
Patkányok a süllyedő hajón.
LAW AND ORDER
2021. január 08. 19:29
RINO traitors! SCUM!
zakar zoltán béla
2021. január 08. 18:45
kukacok
Rocktoberi
2021. január 08. 16:16
Hülyeséget beszélt. Az igazi demokráciákat az különbözteti meg a banánköztársaságoktól, hogy nem csalják el ilyen pofátlanul a választásokat. Tetszik nekik vagy sem de az USA egy banánköztársaság szintjére süllyedt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!