Le Pen betiltaná a hidzsáb viselését nyilvános helyeken

2021. január 30. 21:39

A radikális politikus támogatottsága időközben csúcsokat döntöget.

2021. január 30. 21:39
null

Marine Le Pen francia szélsőjobboldali vezető pénteken bejelentette azon tervezetét, amelynek megfelelően minden nyilvános helyen betiltaná a muszlim fejkendőket. A beígért intézkedésnek természetesen lennének jogi akadályai, ugyanis szinte biztos, hogy az ügy az Alkotmánybíróság elé kerülne és az valószínűleg alkotmányellenesnek minősítené. A legfrissebb közvéleménykutatások alapján egyébként a szélsőjobboldali politikus népszerűsége csúcsokat döntöget, ugyanis fej-fej mellett állnak Emmanuel Macron elnökkel.

A Harris Interactive felmérése szerint ha ma tartanák a választások második fordulóját, akkor Macron 52 százalékot érne el, míg Le Pen 48 százalékot.

 

(France 24)

(Címlapkép:MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

 

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. február 01. 09:45
szeretném látni, ha győz! mekkora rikács lesz ballibsieknél! eljön nekik a világ vége!
mucsay
2021. január 31. 14:10
nem látom ennek mi értelme. ettől nem lesz kevesebb migráns, csak a feszkó lesz nagyobb. az ok, hogy mondott egy nagyot, de ez sztem a többségnek nem biztos hogy tetszik (azon kívül hogy értelmetlen). mint az eu-ból való kilépés a múltkori választás előtt. nem komoly ember ez a nő.
llnnhegyi
2021. január 31. 12:46
Azok, akik két totális ellenséges vallást, egy akolba akar terelni, az hülye, aljas, gonosz ember! ilyenek ma evilagban a liberálbolsevikok! ( Biden, Pelosi, Clintonne, Ursula, Soros, Obama, Merkel, Conte, Ferenc pápa, Zuckerberg,... a liberálbolsevista terror képviselői)
Kettőazkilenc
2021. január 31. 11:43
Ez a ruhadarab betiltás elég szomorú. Ott ruhát, a szomszédban himnuszt. A 21. században nem illene értetlenkedni ha valaki ragaszkodik a kultúrájához. Mindenkinek fontosak a gyökerei. Nem a burka miatt fog valaki robbantani, ellenben ki tudja hány ezer, százezer embert idegesítenek fel vele. Azzal lehetne érdemben foglalkozni, hogy ne kényszerítsék a nőkre, ne működjenek párhuzamos társadalmak, de ha valaki akarja hordani miért ne... ennél sokkal sokkolóbb cuccot képesek hordani itteni szélsőségesebb népek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!