A német külügyminiszter szerint „Marshall-terv szükséges a demokráciáért”

2021. január 09. 17:14

Heiko Maas most kiadott nyilatkozata szerint Biden és kormánya számíthat Németország támogatására.

2021. január 09. 17:14
null

Szoros együttműködést ajánlott fel a demokrácia érdekében a leendő amerikai kormánynak a német külügyminiszter – írja az Euronews. A portál szerint Németország kész együttműködni Washingtonnal egy új, közös Marshall-terv megalkotásában, ezúttal a demokrácia érdekében. „Nem szabad lehetőséget adnunk a liberális demokrácia ellenségeinek a térfoglalásra. Ez éppúgy vonatkozik Németországra és Európára, mint az Egyesült Államokra” – fogalmazott Maas.

Maas most kiadott nyilatkozata szerint Biden és kormánya számíthat Németország támogatására, mert szerinte az amerikai demokrácia nélkül az európai sem létezhet. A Capitoliumban szerdán történteket több vezető politikus is elítélte, köztük Angela Merkel kancellár és Heiko Maas is elítélte.

A Marshall-terv eredetileg egy, a második világháború utáni kezdeményezés volt, mely az európai gazdaságok helyreállítását tűzte ki célul. A programból Németország nagy mértékben részesült.

Címlapkép: MTI/EPA/APF/John Thys

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 10. 21:57
Nem ártana végre már. Sorossal meg lehetne egyezni, ő már felajánlotta, hogy segít.
nempolitizálok
2021. január 10. 14:51
Az USA szavazó szoftverért már bejelentkeztek az európai ballibsi kormányok.
Vallasz Vilmos
2021. január 10. 13:31
Az európai népek alapjogainak korlátozása is ennek a tervnek a része? Úgy olvasom német honban a korlátozásokkal kapcsolatban komoly problémák vannak, inkább a nép sanyargatásának tűnik, mint fontos védelmi eszköznek. Könyörgöm, legalább most fogja be mindenki a száját a demokráciával kapcsolatban. Egy kínai mintára próbálunk egy vírust megakadályozni, úgy, hogy eredméyt felmutatni nem tudunk.
bagira
2021. január 10. 03:53
Marshall terv volt II világháború után , valahogy a magyarok egy kanyi garast se kaptak , ezt is ellopták . Ismét csak a nyugati 6 tőkés országokat pénzel tömik . Bíden Magyarok ellen küldi a kéksisakosokat. Európa lesz következő melyet lebombáz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!