Videó: embermentés a földrengés után

2020. december 30. 12:53

Így mentettek ki összefogással egy kisfiút és egy férfit a horvátországi Petrinjában a romok alól.

2020. december 30. 12:53
null

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. december 30. 18:51
A videón pl az a fickó, aki átveszi a kisfiút, ránézésre nem tűnik túl tevékenynek (a szakállas, napszemüveges, pufidzsekis, a seggéről majd' lecsúszik a gatya). De ebben a vészhelyzetben ő is megtáltosodik, sürög-forog. Pont ilyenkor látszik, mennyire lehetetlen, hogy nők és férfiak ugyanazt csinálják, egyszerűen hormonálisan is másként működnek, másként reagálnak a kihívásokra, vészhelyzetre. Bizonyos munkákra lehetetlen nőket alkalmazni, a stressztől lebénulnak. Egy jóval enyhébb helyzetben is látszott a különbség, Gombosék le akarják tenni az állampolgári vizsgát: Edina kivörösödött arccal sírt, hogy ő ezt nem tudja megcsinálni, ez neki túl nehéz, ez neki nem fog sikerülni.... a férje gyulai kolbászt evett és hóttnyugodtnak tűnt (persze nem volt az). Jó nagy hazugságok a "lovagina harcosnő" szerepek, amik teljesen elburjánzottak a mai filmeken, és már mindenhol kötelezően hozzák a figurát. Elég egy ilyen (viszonylag enyhe) földrengés, hogy kiderüljön, ki a legény a gáton.
annamanna
2020. december 30. 17:45
Megnéztem több videót, ez volt a legdrámaibb pillanat, amit sikerült elkapni, valóban nagyon megható. A másik, ami feltűnt, hogy láttam olyasmit, ahol nők magatehetetlenül sírnak (nő kóvályog az utcán, kezében a telefonja, felveszi, amit lát, és közben sír), vagy csak üldögélnek a sátorban, amit felhúztak az ideiglenes elhelyezés miatt (kabátban voltak, kisgyerek is, alig pár fokban). Vagy a kamerába panaszkodtak stb.... de a férfiak, akiket mutattak, általában mind nagyon aktívak voltak, ahogyan az fent is látszik. A stresszt tényleg kicsit másként vezeti le a két nem, másként reagálnak ugyanarra, és bár nyilván nem száz százalékos a különbség, és nők is szorgoskodtak most, de azért valahogy mégis észrevehető volt, hogy a férfiak egy ilyen vészhelyzetben menyivel jobban pörögnek, mint a nők. Bekapcsol az adrenalin és a tesztoszteron, aminek a szintje a nőkben tényleg alacsonyabb, és ez egy ilyen helyzetben látszik meg igazán. Ennek ellenére nyilván senki sem hagyhatja el magát, nyilván, de mégis érdekes volt ezt észrevenni.
olajfa1
2020. december 30. 14:36
Hú... ez szörnyű... és oriási szerencse is egyben!
szürkeSzarvas
2020. december 30. 14:00
Sajnáljuk őket.800 évig társország voltak.A második vil.háboruban fegyvertársak.Sajnos,most elbitangolt ,velünk barátságtalan népek.Talán az INA ota.Trjudman alatt még baráti ország voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!