Netanjahu riválisa új pártot alapít

2020. december 09. 08:07

Akár választások nélkül is létrejöhet egy alternatív jobboldali kormány.

2020. december 09. 08:07
null

Gideon Száár kilép a Likudból és új pártot alakít, hogy a következő választások előtt egy alternatív jobboldali blokkot alkotva megváltoztassa a jelenleg miniszterelnök, Benjamin Netanjahu politikai rendszerét, számol be a Neokohn. Az új párt neve: Új Remény – Tikvá Chádásá.

A volt Likud képviselő és volt miniszter új pártja élén szövetséget kíván kötni többek között a volt vezérkari főnök Gadi Eisenkottal, a jelenleg a Likud soraiban ülő korábbi Kulanu képviselőnő Jifat Sasa-Bitonnal valamint a Beni Ganz frakcióját kívülről támogató Cvi Hauser és Joáz Hendel alkotta Derech Erec formációval. Gideon Száár kiválásával új politikai helyzet állt elő és akár választások nélkül is létrejöhet egy alternatív jobboldali kormány, ugyanis a Likud és jobboldali blokkja elvesztette többségét a Kneszetben.

(Neokohn)

(Fotó: A 2020. december 9-én közreadott képen Gideon Szaár, a Likud egyik legjelentősebb politikusa beiktatási ceremónián vesz részt az új izraeli parlamentben Jeruzsálemben 2019. október 3-án. MTI/AP/Ariel Schalit)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexis de Tocqueville
2020. december 09. 11:07
Égető szükség lenne egy zsidó vicc-pártra. Vezethetné Kohn és Grün.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!