Napról-napra valószínűbbnek tűnik, hogy a választás ügye a Legfelsőbb Bíróság elé kerül

2020. december 07. 14:37

Barrett bírónő perdöntő helyzetbe kerülhet, amikor az USA történetének legvitatottabb kimenetelű elnökválasztását vizsgálják felül.

2020. december 07. 14:37
Nicole Nemeth

„Ginsburg aktivista jellegű joggyakorlatának köszönhetően a progresszív mozgalom a jogalkotási ágban a „Ginsburg-táborral” történő gyakorlat kiterjesztésének előnyeit élvezhette, ami csaknem harminc éven át egyesítette a bírókat az aktivista jogalkalmazás égisze alatt. Ezzel ellentétben, Barrett legfelsőbb bírói kinevezésével többségbe kerülnek a testületben azok a bírók, akik a törvények és az alkotmány originalista és textualista értelmezését képviselik. Ez jelentős elmozdulást jelent a Legfelsőbb Bíróság elé kerülő ügyekben, a testület ítéleteiben. Valószínűsíthető tehát, hogy a törvényhozás rövidebb pórázon lesz tartva a következő évtizedekben.

A 2020-as elnökválasztás vitatott kimenetelét, illetve a Pennsylvania, Georgia, Michigan, Arizona és Wisconsin államokban indított választási pereket látva, napról-napra valószínűbbnek tűnik, hogy az ügy valamilyen formában a Legfelsőbb Bíróság elé kerül majd. A bíróság már a hírhedt Gore kontra Bush vitában tisztázta: »Az elnöki elektorok kinevezésének törvényi rendszerétől való jelentős eltérés szövetségi alkotmányos kérdést vet fel.« Barrett bírónő társbírói szerepkörében hamar perdöntő helyzetbe kerülhet, amikor az Egyesült Államok történetének legvitatottabb kimenetelű elnökválasztását vizsgálják felül.”

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2020. december 08. 11:32
Jó lenne, ha a jog igazságosan tudná kezelni a matematikai modell által hitelesen kimutatott tömeges csalást, s Trump maradna az elnök.
mokány
2020. december 08. 07:55
Untergang des Abendlandes. Orwell ,1984 : A világot 3 db rendőrállam fogja uralni.
Newman
2020. december 08. 03:44
És felgöngyöli, a Földön elkövetett legnagyobb, liberális választási csalásmechanizmust!!!:))
Claudius1
2020. december 07. 23:00
Nesztek! Idióta, köcsög trump végjátéka. Ott legalább normálisan gondolkodnak, nem úgy mint itthon, hogy bármit is csinál a kormány az überfasza, és szopják az alattvalók a NER elitet. Hűbéresek, rabszolgák és alattvalók. Eszik a propagandát. https://index.hu/kulfold/2020/12/07/joe_biden_gerogiai_gyozelem_szavazas_ujraszamlalas_trump/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!