Pozitív eredményt adott egy ápoló egy héttel a Pfizer oltása után

2020. december 30. 12:05

A szakember szerint a második oltás nyújt csak 95%-os védelmet.

2020. december 30. 12:05
null

Egy 45 éves kaliforniai nővér több mint egy héttel aztuán is pozitív eredményt produkált, hogy megkapta a Pfizer vakcináját – írja a reuters. Matthew W., aki két helyi kórházban is ápolóként dolgozik december 18-i Facebook-bejegyzésében elmondta, hogy megkapta a Pfizer-oltást. Az ápoló csak arra panaszkodott, hogy a karja egy napig fájt utána, de más mellékhatást nem tapasztalt. Hat nappal később, karácsony estéjén megbetegedett, a COVID-19 egységben végig dolgozott műszak után. Először megfázás tünetei jelentkeztek nála, majd később izomfájdalmak és fáradtság is.

Ezek után elment egy kórházi tesztelőhelyre, és karácsony másnapján pozitív eredményt mutatott a COVID-19 szempontjából – áll a jelentésben. Christian Ramers, a San Diego-i Családegészségügyi Központ fertőző betegségekkel foglalkozó szakember szerint ez a forgatókönyv nem volt váratlan. „Az oltóanyaggal végzett klinikai vizsgálatokból tudjuk, hogy körülbelül 10–14 napba telik, mire elkezdi fejleszteni a védelmet” – mondta Ramers. „Ez az első adag szerintünk valahol 50% körül van, és erre a második adagra van szüksége, hogy elérje a 95% -ot” – tette hozzá Ramers.

(Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsebibabó
2021. január 02. 10:31
Orvostól hallottam, hogy a Szputnyikot tartja jónak. Bevált hagyományos metóduson alapuló oltóanyag. A Pfizer féle egy teljesen új technológia, vagyis nem tudni hová fut ki.
Csubszi
2020. december 31. 15:40
Háát eegen, nem 100%-os az oltás, azért. Még akkor is, ha mindkettőt megkapta már. Igen így van. Oszt akkor mi van?
Pelso j.
2020. december 31. 13:56
Egy eset. S mivel Pfizer vakcina, hát elkerülhetetlen volt szemléznetek a hírt.
Box Hill
2020. december 30. 17:14
A sima influenza vakcina is két hét után éri el a hatását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!