Börtönre ítélték a 2015-ös párizsi merénylet vádlottjait

2020. december 16. 18:50

Tizennégy embert vádoltak azzal, hogy logisztikai támogatást nyújtottak a három elkövetőnek, akik néhány nap leforgása alatt 17 embert gyilkoltak meg.

2020. december 16. 18:50
null

Négy év és életfogytig tartó szabadságvesztés közötti börtönbüntetésre ítélte szerdán a párizsi esküdtszék a franciaországi dzsihadista merényletsorozat nyitányát jelentő, 2015 januárjában elkövetett és 17 halálos áldozattal járó párizsi támadások vádlottjait. Tizennégy embert vádoltak azzal, hogy logisztikai támogatást nyújtottak a három elkövetőnek, akik néhány nap leforgása alatt 17 embert gyilkoltak meg. A Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében 12 emberrel végeztek, 11-et megsebesítettek. Agyonlőttek továbbá egy rendőrt, majd egy kóser élelmiszerboltban zsidó túszokat ejtettek, négyet megöltek.

A gyanúsítottak közül tízen álltak bíróság elé, a többiek vagy Szíriában vannak, vagy meghaltak az iszlamista harcokban. A per fővádlottja, a 34 éves Ali Riza Polat, a túszejtő Amédy Coulibaly barátja, aki az ügyészség szerint központi szerepet játszott a merényletek megszervezésében, 30 év börtönbüntetést kapott. A feltételezett megrendelőt, Mohamed Belhoucine-t, aki meg nem erősített hírek szerint Szíriában meghalt, életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

(MTI)

(Nyitókép: Párizs, 2015. január 13. MTI/EPA/Ian Langsdon.)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. december 17. 13:08
Gondolom hazaengedik őket a büntetésüket letölteni, ahol majd nemzeti hősként fogadják őket, és egy luxus hotelben "szobafogságban" tengethetik rabságuk sanyarú éveit , hacsak nem választanak olcsóbb megoldást, és új személyazonossággal vissza nem küldik ide.
Messzeföld
2020. december 17. 06:25
Köszöni szépen. Kipiheni magát, aztán...
Mátyás01
2020. december 16. 21:07
Micsoda egy iszlamofób banda ez a Francia igazságszolgáltatás. A soros szervezetek mikor fognak tiltakozni?
patópál
2020. december 16. 20:24
Egy guillotine sem maradt már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!