Arcon köpte ellenfelét a focista

2020. december 21. 17:33

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach labdarúgója, aki arcon köpte ellenfelét a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján.

2020. december 21. 17:33
null

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach labdarúgója, aki arcon köpte ellenfelét a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján.

A német szövetség hétfői ítélete értelmében a francia csatár öt mérkőzésről biztosan hiányozni fog, a hatodikat pedig jövő decemberig felfüggesztették. Emellett 40 ezer eurós (14 millió forint) bírságot is be kell fizetnie.

A Mönchengladbach-Hoffenheim (1-2) mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos szóváltásba keveredett, majd a házigazdák támadója közelről arcon köpte az osztrák védőt. A játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után a bíró Thuramnak piros, Posch-nak pedig sárga lapot adott.

A világbajnok Lilian Thuram fia utólag mindenkitől elnézést kért tettéért, klubja pedig közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a 23 éves játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítja.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. január 01. 21:56
Fordított bőrszínek esetén már tombolna a rasszizmus mozgalom meg a fekete életek számítanak tüntetések. Francnak kell négereket foglalkoztatni Németországban és Európában.
Tiszafa
2020. december 22. 19:53
A setét (bőrű) köpött? Hát akkor ez nem hír? Neki mindent szabad...Szabad véleményformálás. Úgy szemközt köpni a rasszista fehért, hogy az hazáig ússzon.
Dorset Naga
2020. december 22. 12:42
A nigger a köpködő? Meglepett. :)))))
u.cserkész
2020. december 22. 10:55
Balhéztok itt, hogy leköpte. A nagypapa a maga idejében meg is ette a fehér misszionáriust. Csak van fejlődés, türelmesnek kell lennünk, fehéreknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!