Svéd képviselő: Anyagi érdekek miatt támadja Magyarországot a svéd NGO

2020. december 30. 17:06

Björn Söder parlamenti képviselő szerint az Orbán Viktort támadó szervezetnek anyagi érdeke fűződik Magyarország lejáratásához, mivel az NGO-t a magyar miniszterelnök legnagyobb kritikusa, Soros György támogatja.

2020. december 30. 17:06
null

Ahogy arról már beszámoltunk, a Civil Rights Defenders (CRD) nevű svéd emberi jog szervezet november közepén indította el azt a „Gratutálunk diktátorok!” nevet viselő adománygyűjtő kampányát, melynek keretén belül Vladimir Putyin orosz és Bassár al-Aszad szír elnök mellett Orbán Viktor miniszterelnököt is diktátorként tüntették fel. Az ügyet, illetve annak hatterét a Svéd Demokraták képviselője, Björn Söder vitte a parlament és a kormány elé.

Nemrég egy svéd jobboldali médium, az Exakt24 tovább göngyölítette az ügyet, miután a svéd mainstream sajtó nem foglalkozott a kérdéssel.

A portál egy 15 perces riport keretében mutatta be a szervezet működését, illetve a kampány visszásságait. A riport a Björn Söder svédországi demokrata parlamenti képviselő által a külügyminiszternek feltett írásbeli képviselői kérdés szellemében feszegeti, hogy miért folytat kampányt egy másik uniós tagállam vezetőjével szemben egy olyan svéd szervezet, melyet a svéd állam több forrásból támogat. A hírportál az ügyben megkereste a CRD-nek pénzügyi támogatást nyújtó összes svéd állami szervet, valamint magát a kampányt folytató civil szervezetet is, azonban kérdéseikre többszöri próbálkozás ellenére sem kaptak választ.

Megszólalt azonban Björn Söder, aki ismét kiállt Magyarország mellett. A politikus ismételten kifejtette véleményét, nevezetesen, hogy helyteleníti a kampányt, valamint a svéd adófizetők pénzének ekként való felhasználását. Emlékeztetett arra is, hogy a svéd kormánytól nem idegen, hogy belügyekbe való beavatkozás miatt aggódik egyes országok kapcsán, miközben a komoly állami támogatással működő CRD elrettentő kampánya Orbán Viktorral nem más, mint egy befolyásolási művelet egy másik EU-tagállamban. Megjegyzi, hogy az írásbeli miniszeri kérdésekre csupán kitérő válaszokat kapott, vagyis továbbra sem egyértelmű számára, hogy mi indokolja a svéd állami támogatás fenntartását.   

Söder továbbá visszautasította, hogy a CRD finanszírozásának kérdőre vonása miatt antiszemitának bélyegezzék, csak azért, mert a svéd NGO-t támogató Soros György nevét ki merte ejteni a száján. Úgy véli, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatása igenis releváns ebben a kérdésben, hiszen Soros Györgyről ismert, hogy Orbán Viktor erős ellenlábasa, vagyis

a CRD-nek anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy a magyar miniszterelnököt beemelje ebbe a lejáratókampányba.

A jobboldali képviselő azt hangsúlyozta, hogy Soros György etnikai háttere teljes mértékben irreleváns, a CRD azonban ezt felhasználva akarja elhallgattatni a kritikusait.

Gergi-Horgos Mátyás
 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2021. január 18. 23:13
A korrupció ellen úgy "védekeznek", hogy törvényesítik. Átnevezik és "leszabályozzák". Így születnek a "lobby-törvények". a szabályozásba az is beletartozik, hogy bonyolultabbá teszik, szervezeti keretekbe iktatják, és evvel a kisebb pénzeket eleve kiszorítják a "korrupciós piacról". És egy régi hasonló jellegű "szabály": "...és aki száz meg százezreket rabol, bírája lészen annak...."
Akitlosz
2021. január 18. 23:13
Az embereket két dolog motiválja 80%-ban. Az életösztön = pénz. A fajfenntartási ösztön = szex. Amíg ez a kettő nincsen kizárva biztosan, addig nem is érdemes semmi mást feltételezni sem. Az összes rendőrség ezen elv alapján nyomoz, mert így hatékony. Keresd a pénzt! Keresd a nőt! Bármi más motiváció ritka.
Nehidd El
2021. január 18. 23:12
Borzalmas világ az, ahol már előre kell mentegetőznöd, amikor azt mered kritizálni, hogy állami támogatást kap egy olyan NGO, amelyik egy nemzetközi körözés alatt álló bűnöző pillanatnyi politikai céljaiért kampányol, csak azért, mert az illető zsidó származású.
civis72
2021. január 13. 16:39
nyugaton minden balfasz meg akar felelni a mainstream propaganda elvárásainak ....tiszta szégyen , hogy mennyire gyáva altruista szarok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!