Szlovén miniszterelnökké tenné Trumpot egy helyi párt

2020. november 10. 19:38

„A legkompetensebb embernek” adná a kormányrudat a válságos időkben egy szlovén párt.

2020. november 10. 19:38
null

Egy szlovén politikai erő, a parlamenten kívüli Haza Liga (DL) szlovén miniszterelnököt csinálna Donald Trumpból, miután nagy valószínűséggel Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást – derül ki az Azonnali.hu cikkéből.

A jobboldali párt közleményben szólítja fel Janez Janša miniszterelnököt – aki a választás utáni reggel gratulált Trump győzelméhez – hogy adjon politikai menedékjogot Trumpnak, egyben „a szlovén állampolgárságú házastárssal rendelkező személynek” ítélje oda rendkívüli eljárásban a szlovén állampolgárságot is.

Az alakulatnak ezzel komoly céljai vannak: egyrészről azt szeretnék, ha Donald Trump a vagyonát Szlovéniába hozná át még a demokrata Joe Biden elnökségének megkezdése előtt; másrészről úgy vélik: miután Janša megadja az állampolgárságot Trumpnak, azonnal mondjon is le a javára a kormányfői posztról.

A Haza Liga szerint „a jelenlegi gazdasági helyzetre, az európai eszme válságára és a migránsok előtti határzárra tekintettel” „a legkompetensebb embernek” kéne átvenni a kormányrudat délnyugati szomszédunknál – ez szerintük Donald Trump.

A Haza Liga mögött egyébként Bernard Brščič közgazdász áll, aki 2012 és 2013 között éppen Janša államtitkára volt, de mivel nem tartotta eléggé jobboldalinak a politikust, új pártot alapított.

Nyitókép: MTI/AP/Steve Helber

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amaurote
2020. november 11. 09:45
Biden katolikus, Trump "hitgyülis". Mármint olyan hitgyülis amik az USA-ban vannak, akik uralomra juttatták Trumpot, és akikről Németh Sanyi a teljes teológiáját és módszertanát lemásolta 1:1-ben. Orbánék is hitgyülisek?
annamanna
2020. november 11. 08:40
Jó, de közben Melania meg az USA-ban maradna, mert: "Melania Trump a fehér házi pletykák szerint már válna is Elképzelhető, hogy Trump a választásokkal együtt feleségét is el fogja veszíteni. A Daily Mail Melania Trump egy korábbi tanácsadójára, Stephanie Wolkoffra hivatkozva azt írta: az elnöki pár már a válásról tárgyal, valamint arról, hogy közös gyermekük, a 14 éves Barron Trump mit örököljön a Trump-vagyonból. Az értesülést Trump volt tanácsadója, Omarosa Manigault Newman is megerősítette, aki úgy fogalmazott: Melania már a perceket számolja, és amint véget ér Trump elnöksége, válik." https://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2020/11/03/amerika_valaszt_-_percrol_percre/melania_trump_a_hiresztelesek_szerint_mar_el_is_valna/
Mandarin.
2020. november 10. 22:09
Túl kicsi ország lenne Donald Trumpnak Szlovénia, egyébként gyönyörű ország, a Júliai-Alpok erdeiben lévő patakok, kis vízesések és tavak vize kristálytiszta, a hegycsúcsokról tiszta égbolt esetén szinte fél Szlovénia látható. Ha Trump elnök Európába szeretne költözni, akkor Németország jobb választás lenne mivel apai ágon német származású, nagyapja Kallstadt faluból indult Amerikába, évekkel később visszatért hazájába, de kénytelen volt másodszor is elhagyni Németországot. https://m.mult-kor.hu/borbely-szerencsevadasz-hajotrtt-ki-volt-donald-trump-nagyapja-20161110?fbrkMR=detect A sors keserű fintora, hogy az USA jelenlegi elnökének nagyapja 1918-ban spanyolnátha következtében kialakult tüdőgyulladásban hunyt el. Mindössze 49 évet élt.
David Lindenwald
2020. november 10. 21:01
Jot mosolyogtam, de van benne fantazia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!