Trump: Ha a legális szavazatokat számoljuk, akkor könnyen nyerek

2020. november 06. 07:59

Több amerikai televízió is megszakította a közvetítést arra hivatkozva, hogy szerintük az elnök nem mond igazat.

2020. november 06. 07:59
null

Több amerikai televízió is megszakította a közvetítést és elkapcsolt az elnök beszédéről. Azzal érveltek, hogy „amit az elnök mond, döntő részben teljesen valótlan”. Donald Trump csütörtök este tartott sajtótájékoztatóján megismételte, hogy a választást szerinte megpróbálják elcsalni. Az amerikai elnök arról beszélt, hogy ha csak az érvényes szavazatokat számolják, akkor könnyedén megnyerte az elnökválasztást. Hozzátette, hogy a demokraták az „illegális szavazatokat” is megszámolnák, „így próbálnák meg ellopni a szavazást”.

Az amerikai elnök azt mondta: „Jó estét. Szeretném informálni az amerikai embereket az erőfeszítéseinkről, hogy megvédjük a nagyon fontos 2020-as szavazásunk integritását” – mondta Trump. „Ha a legális szavazatokat számoljuk, akkor könnyen nyerek. Ha az illegális szavazatokat, akkor megpróbálhatják tőlünk ellopni a választást” – fogalmazott.

A Trump által korábban sokat bírált MSNBC fél perc után kapcsolt el az elnöki beszédről:

 

 

A CBNC is megszakította a közvetítést az elnöki tájékoztatóról, utána a műsorvezető hosszasan ecsetelte, hogy az elnök nem mond igazat: 

 

(Nyitókép: MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Chris Kleponis)

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legkisebbek közül
2020. november 07. 01:56
Azt gondja Trump, hogy amit elgondol, amit a saját egoja megfogalmaz, az a követendő, mások számára is az a követendő igazság. Pedig nem. Trump kitarthatna Isten igazságai mellett s akkor az élet sem tartana irányába olyan tükröt, mint a jelenben. Ahol pontosan megjelenítésre kerül, hogy mit képvisel a politikus s miért nem vállalhatók adott megnyilvánulásai.
bpe
2020. november 06. 15:29
egen, ilyen az, amikor összecsúszik a hír szentsége meg a vélemény szabadsága az időegyenesen..
mucsay
2020. november 06. 13:38
ez a vízjeles sztori... 10 évet az életemből habozás nélkül odaadnék érte, de sztem csak vágyálom. egyrészt, mert trumpnak még a pártjában vagy a kormányában sincs elég lojális embere, egy ilyen megszervezéséhez pedig azért kell egy gépezet. másrészt, amennyire én látom, maguk a lapok kóserek lehetnek, hiszen a levélszavazás önmagában legális volt (nagy hiba), csak a rájuk írt adatok kamuk.
Pierre
2020. november 06. 12:33
Több fontos republikánus képviselő is bírálta Trumpot. Chris Christie, Trump főtanácsadója után több prominens republikánus képviselő is bírálta a hajnali beszéde után Donald Trump amerikai elnököt, aki szerintük lejáratja az amerikai választási rendszert. Adam Kinzinger illinois-i kongresszusi képviselő Twitter-üzenetben bírálta Trumpot, amiért az elnök teljesen megalapozatlanul, bizonyíték nélkül választási csalással vádolta meg a Demokrata Pártot. Ritzinger azt írta, hogy Trump állítása kezdi a téboly jeleit mutatni. "Ha törvényes aggodalmai vannak bármilyen csalás miatt, akkor azoknak bizonyítékokon kell alapulniuk és bíróság elé kell vinni őket. Elég a lejárató félrevezetésből!" - írta Ritzinger. Larry Hogan, Maryland kormányzója, aki a 2024-es választásra szóba került már mint republikánus elnökjelölt, szintén kifakadt Trumpra. "Nincs mentsége az elnöknek a mai kijelentéseire, amelyek aláássák demokratikus eljárásrendünket. Amerika szavazatokat számol, és nekünk meg kell várnunk az eredményeket, ahogy mindig is tettük. Sem választás, sem senki személye nem fontosabb demokráciánknál" - írta Twitteren Hogan az MTI gyűjtése szerint. Marco Rubio - szintén republikánus - szenátor egyebek között azért bírálta Trumpot, mert az csalásnak mondta a szavazatszámlálás elhúzódását. "Az, hogy napokig tart a törvényes voksok számlálása, NEM csalás" - hangsúlyozta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!