Őrizetbe vették a Jehova Tanúi felekezet több vezetőjét Oroszországban

2020. november 24. 17:02

Az orosz legfelsőbb bíróság 2017-ben már szélsőséges szervezetnek minősítette a felekezetet.

2020. november 24. 17:02
null

Az intézkedés oka, hogy a felekezet 2019 júniusában titokban irányítóközpontot hozott létre Moszkvában, valamint regionális csoportokat dacára annak, hogy az orosz legfelsőbb bíróság 2017-ben szélsőséges szervezetnek minősítette a Jehova Tanúit. Az őrizetbe vettek számát az SZK nem közölte, csak annyit, hogy a hatóságok húsz régióban tartottak házkutatást és állítottak elő gyanúsítottakat. Az SZK szerint a hívők egy moszkvai lakásban titkos összejöveteleket tartottak, a felekezet kiadványait tanulmányozták, és megpróbáltak követőket toborozni a fővárosban és más régiókban.

Az ügyben szélsőséges szervezet tevékenyégének szervezése címén indult eljárás, amiért tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az elmúlt három év alatt a hatóságok a Jehova Tanúi többtucatnyi szervezetét számolták fel, az intézkedések gyakorlatilag az ország minden régióját érintették.

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. A képen keresztelőmedencében merítkezik meg a Jehova Tanúi egy tagja a koppenhágai Broendby Stadionban. Fotó: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Ida Marie Odgaard

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. november 25. 19:29
Most, hogy idősebb vagyok, és sok mindent láttam már a világban, kezdek rájönni arra, hogy nagy része hülyeség volt, amit gyerekkorunkban magunkba szívtunk. Pl. a vallásszabadságról. A vallás, ha igazi és nem olyan ál, mint Magyarországon az emberek többségénél, az ember TELJES életét meghatározza. Hülyeség ezt kiengedni idegen hatalmaknak irányításra. Baromság a vallásszabadság. Szomorú kimondani, de ha látjuk a szerencsétlen fiataljainkat a Hitgyüli, a Jehovák, a Szcientológusok stb. fogságában, akkor lehet, hogy kisebb rossz az, ha központi gondolkodás van. OK, keresztény egyházak lehessenek, a történelmiek. Oszt kész.
neociprióta
2020. november 25. 04:39
az orosz pravoszláv egyház és igehirdetői megszakadnak majd a röhögéstől és tovább tékozolhatják az állami vagyont.....a bunkerharcos pedig elégedetten dörzsölheti mancsát....
Maddox
2020. november 24. 21:55
Az ortodox szekta nem tűri a konkurenciát, csak ennyiről van szó.
Welszibard
2020. november 24. 21:31
Ők is ugyanolyan kiválasztottság tudatúak mint az ortodox zsidók: csak 144.000-en nyerhetik el szerintük a mennyei kegyelmet. A katolikusok (ortodoxok is)és egyéb vallásúak szerintük eleve nem, mert ők a "sátán szolgái". Az 1918-ra hirdetett Armageddonjuk (végítélet) valahogy nem jött össze, úgyhogy még folytathatják a házalást. Ökumenikus alkalmakban sem közösködnek senkivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!