Trump: A választásnak még messze nincs vége

2020. november 07. 19:52

Az elnök szerint Biden egyetlen állam győztesének sem minősül még.

2020. november 07. 19:52
null

Donald Trump egyértelművé tette, hogy nem enged a választási eredmények felülvizsgálatából, miután a média győztesnek minősítette Bident. Az elnök a következő nyilatkozatot adta ki:

„Mindannyian tudjuk, Joe Biden miért siet hamis győztesként pózolni, miért segíti őt annyira a média ebben: nem akarják, hogy az igazság kiderüljön. Az igazság az, hogy a választásnak még messze nincs vége. Joe Biden még nem hivatalos győztes egyik államban sem, nemhogy a billegő államokban, ahol éppen a kötelező újraszámolást kezdik meg, vagy olyan államokban, ahol súlyosan megsértették a kampány szabályait a demokraták. Például Pennsylvaniában nem engedélyezték a jogi megfigyelőinknek, hogy megfigyeljék a számlálási folyamatot. A törvényes szavazatok döntenek arról, ki az elnök, nem pedig a média.

Hétfőtől bíróság elé visszük az ügyet, hogy biztosítsuk a választási törvények maradéktalan betartását és azt, hogy a valódi győztest iktassák be hivatalába. Az amerikai nép tisztességes választásokat érdemel: ez azt jelenti, hogy megszámlálják az összes törvényes szavazatot, a törvényteleneket viszont nem. Csak így lehet biztosítani a közvélemény teljes bizalmát választásainkban. Döbbenetes, hogy a Biden-kampány nem hajlandó egyetérteni ezzel az alapelvvel” – írja az elnök, hozzátéve: „Addig nem nyugszom, amíg az amerikai nép nem rendelkezik a tényleges szavazatszámmal, amit megérdemel, s amit a demokrácia is megkövetel.

Fotó: MTI/ AP/ Evan Vucci

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2020. november 08. 18:50
https://www.origo.hu/nagyvilag/20160701-ausztria-elnokvalasztas-ismetles.html
makapaka2
2020. november 08. 10:29
Hajrá Trump! Vizsgáltassa ki a sok csalást!
illiberator
2020. november 08. 08:15
(folyt) 4 "Permanens háború, és permanens lopás." Csak szólok. A korábban éllovas magyar gazdaság fejlődése a Gyurcsán-Bajani kormányok katasztrofális "működése" alatt szakadt le a kelet európai országokéhoz képest. Csak egy példa: 2007, 2008 és 2009-ben a lengyel GDP növekedése 6,8%, 5,1%, 1,7%, ezzel szemben a magyar "teljesítmény" 0,8%, 0,8%, - (mínusz) 6,7%(!) volt.
Robur
2020. november 08. 03:56
Trampli, a szavazásnak vége! Most a szavazatokat számolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!