Nizza után: Tunézia visszafogadja Franciaországból kitoloncolt állampolgárait

2020. november 06. 20:22

Amennyiben minden fellebbezési lehetőséget kimerítettek már.

2020. november 06. 20:22

Tunézia hajlandó visszafogadni a Franciaországból kitoloncolt állampolgárait, amennyiben minden fellebbezési lehetőséget kimerítettek – jelentette be pénteken Taufik Csarfeddin tunéziai belügyminiszter a múlt heti nizzai merénylet nyomán. „Készek vagyunk minden tunéziait visszafogadni azzal a kikötéssel, hogy megőrzik méltóságukat és kitoloncolásuk előtt igénybe vehetnek minden fellebbezési lehetőséget Franciaországban” – hangsúlyozta a tárcavezető.    

Tunéziai volt a nizzai merénylő

Francia hivatali partnere, Gérard Darmanin jelenleg észak-afrikai körúton van Tunéziában és Algériában, hogy biztonsági kérdésekről és több tucat migráns visszaszállításáról tárgyaljon az ottani vezetésekkel. A nizzai Notre-Dame-bazilikában előző héten végrehajtott, három emberéletet követelő iszlamista merényletet egy Brahím Iszávi néven azonosított 21 éves tunéziai állampolgár követte el, aki szeptember 20-án érkezett Európába migránsként a dél-olaszországi Lampedusa szigetére. Az utóbbi három évben jelentősen megnőtt a súlyos gazdasági és belpolitikai gondokkal küzdő Tunéziából Európába érkezett illegális bevándorlók száma.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. november 06. 22:28
Segít ez, mind többszörös áttétes rákbetegnek egy fél algopyrin.
atila68
2020. november 06. 21:29
He? Tunéziai állampolgár bazz. Hazaküldik. Ennyi!
Falfirka
2020. november 06. 21:25
és ezért a franciák mennyit utaltak tunéziának?
VeJoLa
2020. november 06. 21:17
Nem mehetnének inkább Argentinába? Tunézia túl közel van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!