A német rendőrök a földre tepertek egy AfD-s képviselőt, mert nem viselt maszkot (videó)

2020. november 20. 09:43

A rendőrök a maszkhordás alól felmentő orvosi dokumentumot nem találták hitelesnek.

2020. november 20. 09:43
null

A járvány érdekében hozott korlátozó intézkedések ellen demonstráltak Berlinben, ám a tüntetések eldurvultak, 77 rendőr is megsérült.

A rendőrség tájékoztatása szerint 365 embert vettek őrizetbe, köztük van egy politikus is. Az 55 éves Karsten Hilsét körülbelül féltucat rendőr igazoltatta az egyik szerdai tüntetésen, erőszakosan földre vitték, majd megbilincselték. Hilse – aki a német szövetségi parlament, a Bundestag egyik ellenzéki képviselője – azt mondta a szolgálatot teljesítő rendőröknek, hogy parlamenti képviselő és a mentelmi joga van, emellett volt nála egy orvosi igazolás, mely szerint nem kell maszkot hordania egészségügyi okok miatt. A rendőrök azonban a dokumentumot nem találták hitelesnek.

A Bild megkeresésére a berlini rendőrség megerősítette a politikus letartóztatásának tényét. A hatóságok tájékoztatás szerint Hilse adatait rögzítették, majd elengedték. A képviselő – aki egyébként az Alternatíva Németországért pártban politizál – a közösségi oldalán abszurdnak nevezte a történteket.

Az esetről videó is készült.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. november 21. 13:44
Régen kedvenc szórakozásom volt, mostanában a szemet bántóan kézivezérelt média miatt már nem háttérrádiózom németül.
Burmin
2020. november 21. 11:11
Na mit monde erre Sárdzsentini asszony ? Németország demokrácia ?
Csomorkany
2020. november 20. 23:31
IJ
Agnieszka
2020. november 20. 22:42
"Jogállam". Undorító, mégiscsak egy nő, elfogadhatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!