Berlini rendőrség: Hetvenhét rendőr sebesült meg az erőszakba torkolló szerdai tüntetésen

2020. november 20. 09:54

365 tüntetőt vettek őrizetbe.

2020. november 20. 09:54

Hetvenhét rendőr sebesült meg az erőszakba torkolló szerdai berlini tüntetésen, és 365 tüntetőt vettek őrizetbe a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások elleni demonstráción – közölték a hatóságok.

A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat - maszkviselés, távolságtartás –, ezért a rendőrség a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást, és felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak szét.Miután erre legnagyobb részük nem volt hajlandó, a rendőrök vízágyúkat vetettek be ellenük. A tömegből azonban számosan a rendőrökre támadtak. A rendőrség vezetése szerint embereik évtizedek óta nem tapasztaltak olyan dühödt erőszakot tüntetők részéről Berlinben, mint most.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. november 21. 13:54
"Amint tőlünk függ, alapvetően meg is fog változni Magyarországon a jogalkotás." Na, afelől semmi kétségünk sincs, hogy kik mondanák nektek tollba!
Andilla
2020. november 20. 12:47
Esse értem: ilyen a jogállamiság meg a demokrácija Ejrópába? Meg maszkviselés ellen tüntetők vegyenek fel maszkot? Há mér? És hol vannak az emberi jogi harcosok, akik 2015-ben azér voltak felháborodva, mer a magyar határőrök vízágyúzták Röszkénél a támadó ilegális migráncshordát? Pedig akkor nem volt novemberi 6 fokos hideg.
KBA98
2020. november 20. 11:09
Jogállamiság!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mokány
2020. november 20. 10:28
Hogy fokozódik a "rossz" ? ROSSZ, OROSZ, POROSZ, (DOROSZ),
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!