Gondok lehetnek az orosz vakcinával?

2020. november 11. 16:58

Három egészségügyi dolgozónál bizonyult hatástalannak a vírus elleni védettséget biztosító vakcina.

2020. november 11. 16:58
null

Több páciensnél nem működött az az orosz vakcina, amelynek forgalomba hozatalát az orosz hatóságok már azelőtt engedélyezték, hogy befejeződött volna a tesztelése – írja a Moscow Times értesüléseire hivatkozva a Napi.hu. A portál szerint legkevesebb három egészségügyi dolgozót megfertőzött a koronavírus azt követően, hogy beoltották őket a Szputynik V névre keresztelt orosz vakcinával. Az érintettek annak az akciónak a keretében kaptak hatástalannak bizonyult védettséget, amelyben a fertőzésnek leginkább kitett rétegeket akarják megvédeni a lebetegedéstől. 

Az orosz hatóságok korábban az ország egész területén kiválasztották az egészségügyben dolgozók egy csoportját, akik párhuzamosan kapták az oltást a Moszkvában kezelt 40 ezer tesztelő önkéntessel. Az Altaj régióból érkezett a hír, hogy a 42 oltásban részesült dolgozóból háromnál hatástalannak bizonyult a kétdózisú (egymáshoz képest három hét csúszással beadandó) Szputnyik V.

A beteg orvosok immunrendszerének vélhetően nem volt ideje arra, hogy kitermelje a betegség megelőzéséhez szüksége ellenanyagot

– magyarázta a történteket a régiós hatóság. Ahogy korábban mi is megírtuk, a Külgazdasági és Külügyminisztérium folyamatosan tárgyal a vakcina beszerzésekről. A legutóbbi hírek szerint decembertől kerülhet Magyarorszgára az orosz vakcina.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. november 12. 11:46
Orosz vakcina nevet át ragasztják merkel által reklámozott vakcina névre , rögtön a világ legjobb oltóanyaga lesz Brüsszel agyba főbe dicséri , sőt lepipálja a világ minden vakcináját. :)
ujujuj
2020. november 11. 21:51
A mandi egyik cikkében leírják, hogy a ruszki vakcina 92%-ot tud, erre átvesznek valahonnan egy pánikkeltő cikket, ahol egy kismintán kicsit jobb, mint 92% jön ki. Ezt szerkesztő látta?
monuskaroly
2020. november 11. 21:45
A Pfízeré jobb, legalábbis a fasza mindenkinek állni fog tőle.
B_kanya
2020. november 11. 19:59
Moscow Times? Jah...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!