Decembertől kerülhet Magyarországra az orosz vakcina

2020. november 07. 14:19

Szijjártó Péter elmondta, hogy az orosz féllel a licenc megvásárlásának lehetőségéről is tárgyalnak, hogy Magyarország helyben is elő tudja állítani az oltóanyagot.

2020. november 07. 14:19

A koronavírus elleni orosz oltóanyag engedélyezése hatalmas mérföldkőhöz érkezik a jövő héten, ami lehetővé teheti, hogy Magyarország decembertől kis mennyiségben, januártól pedig nagy mennyiségben vásároljon ebből a vakcinából – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a Facebookon közvetített felvételen.

Szijjártó Péter a keleti irányú vakcinabeszerzésre vonatkozó tárgyalásairól beszámolva elmondta, az orosz féllel a licenc megvásárlásának lehetőségéről is tárgyalnak, hogy Magyarország helyben is elő tudja állítani az oltóanyagot. Közölte továbbá, hogy Magyarország egy kínai állami vakcinagyártónál is regisztrálta vásárlási szándékát, valamint két magántulajdonú társasággal is kapcsolatban áll, aminek eredményeként Magyarország az elsők között juthat oltóanyaghoz Európában.

Egészségi állapotáról Szijjártó Péter elmondta, a megfertőződése miatt elrendelt karantén ötödik napján a Covid-19 betegség néhány tünete, így például a fejfájás és végtagfájdalom erősödött nála, míg a nátha tünetei és a köhögés csillapodott.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. november 08. 09:37
133 bátor emberen kell kipróbálni. Orbán és Szijjártó kapjon dupla adagot
Gombóc XVI. Artúr
2020. november 07. 19:19
Majd ha I.Viktor vagy Szógyártó Petike beadatja magának, akkor esetleg meg lehet bízni az orosz vakcinában. De addig csak óvatosan, mert Pártunk és Kormányunk már ebből is Brüsszel elleni harcot generál, csak hogy etesse a népet....
Tiszafa
2020. november 07. 18:37
"Az oroszoknak es a kinaiaknak mar van oltoanyaguk, de nyugaton eleg bizalmatlanok vele szemben. Nem tudni miert." Ebben óriási pénz van. Befektetve is. És siker esetén megtérülés oldalán is. Tehát ez egy hatalmas verseny, amely nem babra megy. Európai Unió le van maradva. Ha az uniós vakcina késik, és az európai piacot Kína és Oroszország ellátja vakcinával, akkor a már beoltott európai uniós polgárok már nem fognak kérni az uniós vakcinából. Kb 440 millió fő. Ez kurva nagy pénz ám. Hát ezért szapulják és próbálják jogilag tiltani az uniós balfaszok az orosz és kínai riválisait.
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. november 07. 18:24
Beindult a libernyák nyafogókórus megint, nehogymá' Magyarország járjon jól és kapjon vakcinát több helyről is miközben a bezzegnyugat béna kacsaként forog! Fosnak a presztízsveszteségtől hogy az ellenségnek beállított oroszok szerétől gyógyul fél európa miközben a német, angol, francia cégek és kutatóintézetek lemaradtak mint a borravaló. Attól is nagyon félnek hogy mi van ha közép-európa hónapokkal gyorsabban indítja újra a gazdaságát a széleskörű vakcinázás miatt és kétszámjegyű GDP növekedést generálva dübörögne az újjáéledő ipar miközben ők karanténban dekkolnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!