Donald Trump új védelmi minisztert nevezett ki

2020. november 09. 19:48

Az NBC televízió információi szerint Mark Esper már a hét végén megírta a lemondó levelét.

2020. november 09. 19:48

Christopher C. Miller személyében új védelmi minisztert nevezett ki Donald Trump amerikai elnök, aki ezt hétfőn a Twitteren jelentette be. Az amerikai elnök közölte: Miller, aki az Országos Terrorelhárító Központ igazgatója azonnali hatállyal, ügyvezető miniszterként veszi át a munkát Mark Esper védelmi minisztertől.

A mikroblog-bejegyzásben Trump kiemelte, hogy Miller „nagy tiszteletnek örvend” és korábbi pozíciójában a szenátus egyhangúlag támogatta a kinevezését. Egy másik bejegyzésben az elnök leszögezte: „Chris nagyszerű munkát fog végezni.” Egyben megköszönte Mark Esper eddigi miniszternek a munkáját.

Az NBC televízió információi szerint Esper már a hét végén megírta a lemondó levelét. A Pentagon hivatalosan nem kommentálta a minisztercserét, de az amerikai sajtóban felelevenítették, hogy Donald Trump és Mark Esper viszonya a nyár elején megromlott. Esper ugyanis akkor visszautasította, hogy a Pentagon katonákat vezényeljen az erőszakba torkolló tüntetések megfékezésére.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) emlékeztetett arra, hogy az elnök attól kezdve nyilvánosan is élcelődött a miniszteren. Esper támogatta az amerikai polgárháború (1861-1865) vezetőiről elnevezett katonai támaszpontok átnevezését is, amelyet Donald Trump határozottan visszautasított. Trump a katonai költségvetés vétóját helyezte kilátásba arra az esetre, ha a költségvetési tervezetben szerepelt volna a támaszpontok átnevezése is.

James Stavridis nyugalmazott tábornok, az Egyesült Államok európai és déli haderőinek egykori vezetője a Twitteren azt írta: a minisztercserének „ezen a ponton nincs értelme.”

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2020. november 09. 21:30
Stephen King: Vesztettél, te nyomorult, gőgös, gyermeteg faszfej. Ismerd el, és takarodj a pokolba. Trumpról egyébként még saját unokahúga, a pszichológus végzettségű Mary Trump is azt állítja: a világ leghatalmasabb és legtörékenyebb egója, sehogyan sem képes kezelni a vereségét, és törni-zúzni fog.
simonvitéz
2020. november 09. 21:19
Ezek után nem szabad átadni a hatalmat a demokratáknak. Mindenképp fegyveres miliciákat kell szervezni, ha a CIA, a Nemzeti Gárda nem engedelmeskedik az elnöknek. Nem véletlenül most menesztette a védelmi minisztert, remélem talál egy 100%- ban megbízható embert.
simonvitéz
2020. november 09. 21:17
https://www.youtube.com/watch?v=D9-ij8J_YOE&t=337s
jánosbácsi
2020. november 09. 21:13
Hamarosan saját magát is kinevezi valaminek. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!