Biden georgiai, Trump észak-karolinai győzelmét vetítették előre egyes amerikai médiumok

2020. november 13. 21:48

Georgia 16, Észak-Karolina 15 elektort ad az 538 tagú elektori testületbe.

2020. november 13. 21:48

Joe Biden georgiai és Donald Trump észak-karolinai győzelmét vetítették előre helyi idő szerint péntek délután egyes amerikai médiumok.

Több médium – köztük a Reuters hírügynökség washingtoni irodája, a CNN televízió és Politico című lap is – azt jelentette gyorshírben, hogy Georgiában 28 év után először győzött demokrata párti elnökjelölt Biden személyében, Észak-Karolina pedig továbbra is republikánus maradt, mert Donald Trump elnök aratott győzelmet.   

Georgia 16, Észak-Karolina 15 elektort ad az 538 tagú elektori testületbe. Ez a december közepén összeülő testület választja meg az Egyesült Államok 46. elnökét. A New Jersey-i székhelyű Edison Médiakutató intézet első számításai szerint Joe Bidennek 306, Donald Trumpnak 232 elektor támogatását sikerült elnyernie. Az elnökké választáshoz 270 elektori voks szükséges. A Politico első értékelése szerint a hagyományosan republikánus Georgia választási eredménye a tagállam demográfiai összetételének jelentős megváltozásával magyarázható. Megnövekedett ugyanis az afroamerikai, a spanyolajkú és az ázsiai gyökerű választók lélekszáma.  A választási részeredményekről szóló jelentésekkel szinte egy időben jelentette be Joe Biden csapata, hogy mind Biden, mind alelnökjelöltje, Kamala Harris a jövő héttől rendszeresen megkapja a napi hírszerzési jelentéseket.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2020. november 14. 11:05
Most komolyan, még mindig nem tudják ki nyert? Kutyaszardemokrácia. És ezek apportírozzák Lukasenkát.
LAW AND ORDER
2020. november 14. 07:22
A tények minden gondolkodó számára nyilvánvalóak: Biden csalt. Trump fölényesen győzött. Minden olyan bírósági himihumi, ami ettől eltérő megállapításra vezet, BIZONYÍTÉK a háttérhatalom létezésére és gátlástalanul kivitelezett, sátáni szándékaira!
az ember
2020. november 13. 22:27
Georgiában csaltak a levélszavazatokkal a demokraták, Arizonában, Michiganben és Pennsylvaniában is. Ha a törvényesség győz, Trump lesz az elnök.
jánosbácsi
2020. november 13. 22:26
Innen szép nyerni. :D Már az egész világ elismerte Biden győzelmét csak Orbán Viktor és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!