Több tízezren tüntettek Bangladesben a francia elnök ellen

2020. október 30. 12:41

Szerintük Macron a „világ legnagyobb terroristája”.

2020. október 30. 12:41
null

Több tízezren tüntettek Bangladesben pénteken azt követően, hogy az előző napi nizzai merényletre válaszul Emmanuel Macron francia elnök fogadalmat tett: megvédi országa értékeit és a vallás szabadságát.

A muzulmán többségű Banglades fővárosában, Dakkában a tüntetők az utcán menetelve a francia termékek bojkottjára szólítottak fel. Az általuk vitt táblákon a „világ legnagyobb terroristájának” nevezték a francia elnököt. Egy tüntető, Akramul Hak úgy vélekedett, hogy Macron iszlámellenességet szít. „A francia elnök nincs tisztában az iszlám erejével. A muzulmán világ nem felejti el a mondatait. A muzulmánok felkelnek és egységet mutatnak majd” – tette hozzá.  „Franciaország, amely Európa legnagyobb muzulmán közösségének ad otthont, hadban áll az iszlamista ideológiával” – jelentette ki a francia belügyminiszter. Gerald Damarnin szerint nagy a valószínűsége annak, hogy még hevesebb támadások történnek az országban. Pénteken több vezető is támogatásáról biztosította Macront.

Scott Morrison ausztrál kormányfő gyáva és ádáz cselekedetnek minősítette a nizzai merényletet, amit a lehető legerőteljesebben el kell ítélni. Hozzátette, hogy osztja a francia elnök által említett értékeket, amelyek mellett ki kell állni. Narendra Modi indiai kormányfő ugyancsak szolidaritást vállalt a francia elnökkel, egyben elítélte az erőszakot. Csütörtökön egy tunéziai férfi három emberrel végzett és többet megsebesített a nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett késes merényletben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Mahmud Hossain Opu

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. október 30. 16:07
Atomot nekik.
Krupp Skya
2020. október 30. 15:41
Ezt a francia kriptát, a franciák Trianonnal téglázták ki.
Krupp Skya
2020. október 30. 15:38
Van milli micron, innen csak egy lépés és lesz milli Macron Tényleg ha van mikrofon meg mikroszkóp, miért nincs makrofon és makroszkóp?
zrx8
2020. október 30. 15:29
Nem lennék a franciák helyében, ha egy szép napon Banglades visszautasítja az EU-s segélyeket miattuk. .. mondjuk ettől függetlenül sem lennék a helyükben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!