Tito feleségének luxusvillájába költözik a szerb kormányfő

2020. október 29. 15:59

A 750 négyzetméteres villát a családjával együtt fogja lakni – számol be a Szabad Magyar Szó.

2020. október 29. 15:59
null

A napokban vált hivatalossá, hogy a szerb kormányfő, Ana Brnabić beköltözik családjával abba az állami villába, amelyben Jovanka Broz (Josip Tito felesége) mintegy 30 éven keresztül élt – írja a Szabad Magyar Szó. Ahogyan arról írtunk, az utóbbi hónapokban a villa körül felújítási munkálatokat végeztek, de arról, hogy a megközelítőleg 4 millió eurót érő épületet milyen célból tatarozzák, hivatalos informácó nem jelent meg.

Az eredeti tervek szerint a felújítás után a 750 négyzetméteres villát az állam bérbe adta volna valamely külföldi országnak, amely nagykövetségnek, vagy konzulátusnak használhatta volna, volt is rá érdeklődő, ehelyett viszont most már hivatalossá vált, hogy Ana Brnabić költözik be családjával az épületbe. Azt hogy az állam mennyit költött a villa felújítására nem tudni, csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy az eredeti tervek szerint erre mintegy 34 millió dinárt irányoztak elő.

Egybehengzó sajtóinformációk szerint a kormányfő jelenleg Dedinjén egy 328 négyzetméteres villában lakik, ezt cseréli most fel Jovanka Broz volt lakhelyére. 

(Szabad Magyar Szó)

Forrás: Youtube

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kádár Alíz
2020. október 30. 12:25
Rezidencia, és kész. Minden országban van államfőknek, kormányfőknek rezidenciája, majd ha Brnabic már nem lesz miniszterelnök, nem lakik ott. Gondolom, nem örökbe kapta, csak a hivatali idejére. Ettől függetlenül azoknak az egysíksugarúaknak üzenem, akiknek erről is a karmelita kolostor jut az eszükbe: az nem a miniszterelnök rezidenciája, nem abban lakik a családjával, hanem a miniszterelnök munkahelye. A MINDENKORI miniszterelnöké. Ha majd nem Orbán lesz a miniszterelnök, akkor nem az övé lesz, hanem az utódáé.
EMM195
2020. október 30. 09:31
Csak, hogy meg ne sértsem...
EMM195
2020. október 30. 09:31
Ez mi ez a személy az lmbtq szerint?
Dénia
2020. október 30. 05:04
Mér, az az államfőnek készült az adófizetők pénzéből. Az amerikaiak is elszállásolják az elnököt. Sőt, kötelező a fehérházban laknia márcsak biztonsági okokból is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!