Terror: lefejeztek egy tanárt Franciaországban

2020. október 16. 20:32

Lefejeztek egy korábban diákjainak Mohamed-karikatúrákat mutató történelemtanárt Párizs közelében, egy gyanúsítottat pedig lelőttek a francia rendvédelmi szervek – miután „Allahu Akbart” kiáltott.

2020. október 16. 20:32

A portál szerint egy történelemtanárt öltek meg a brutális tettel Conflans Sainte-Honorine község iskolája mellett péntek délután.

Egy gyanúsítottat, aki helyi információk szerint késsel volt felszerelkezve, lelőttek a rendőrök, miután ellenállt a felszólításnak. Az AFP francia hírügynökség szerint lelövése előtt „Allahu Akbart” kiáltott a férfi.

A rendőrség azt közölte, hogy a tanár az osztályában korábban Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat mutatott be.

Az ügyet a terrorellenes nyomozók vizsgálják, a helyszínre tart Jean Castex miniszterelnök és Macron elnök is.

A Figaro szerint ez 2017 óta a 33. terrortámadás Franciaországban.

(Euronews)

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2020. október 17. 21:36
https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/egy-szerelem-vege-8825195/
Tót Ottó
2020. október 17. 16:27
56 os menekültek
zakar zoltán béla
2020. október 17. 14:06
Érzékenyítés Allah -módra...
Welszibard
2020. október 17. 14:01
Nekem ezzel az egész tragédiával csak az a bajom, hogy a Charlie Hebdo provokációinak a következményeit nyelik folyamatosan a franciák. Azt hiszik, hogy ők még mindig szabadon azt mondhatnak, amit akarnak. Ez már 2015 óta nincs így. - A Charlie Hebdo szerkesztősége és grafikusai köztudottan (ateista) zsidók. Minden vallás esküdt ellenségük. Ennyiben az Antifa és a liberális baloldal édestestvérei. - Nemcsak Mohamedet gúnyolták, hanem a kereszténységet is (egyik rajzukon az Atyaistent hátulról szodomizálja Jézus, a fiú Isten, őt pedig a Szentháromság dildója szodomizálja). Ennél primitívebb és gusztustalanabb provokációt el sem lehet képzelni. Időnként egy-egy rabbit is kigúnyoltak, hisz ateisták. - Macron most játssza a nagy hazafit "Nem hagyjuk ezt, megvédjük a tanárainkat...", stb. De előtte mit mondott? A Charlie Hebdo emlékünnepségén kijelentette, hogy "a blaszfémia (Istenkáromlás) belefér a francia "szabadság" fogalmába. Megkapta a leckét. - A józan franciák már régóta látják ki a nevető harmadik: már rég be kellett volna tiltani vallásgyalázásért és folyamatos provokációkért a Charlie Hebdot. Ugyanis olyat még véletlenül sem rajzoltak, hogy az Antifát szodomizálja az Anarchista, azt pedig Lenin vagy Marx, vagy Trockij. Tehát az a szerencsétlen franciaországi tanár sajnos a Macron féle liberális álláspont áldozata ("A blaszfémia belefér a francia szabadság fogalmába..."). Elmondhatta volna szóban is a diákjainak (szólásszabadság témakörben), de nem, ő mutogatta a Charlie Hebdot. Azt mondom: megérdemelte. A tűzzel játszott és megégett. De a főbűnös a Charlie Hebdo és aki azt védelmébe veszi. Ez a lényeg. Magyarország "Charlie Hebdója" vajon kicsoda? A nevető harmadik, aki "Titkos", Ej a titkos egyetem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!