Részlegesen lezárják Németországot

2020. október 29. 08:21

„Jelen állás szerint az egészségügyi rendszerünk képes megbirkózni ezzel a kihívással. Ha azonban az új fertőzöttek száma ilyen ütemben nő, akkor hamarosan eléri a határait” – monda Angela Merkel.

2020. október 29. 08:21

„Részlegesen lezárják Németországot, közölte Angela Merkel kancellár regionális vezetőkkel folytatott tárgyalásai után. A német hatóságok döntöttek az éttermek, bárok, mozik, színházak és egyéb szabadidős létesítmények négyhetes bezárásáról. Az intézkedést annak érdekében hozták meg, hogy megfékezzék a koronavírus-fertőzések számának rohamos növekedését, az iskolák, bölcsődék és üzletek ugyanakkor továbbra is nyitva maradhanak” – számol be az Euronews.

„Jelen állás szerint az egészségügyi rendszerünk képes megbirkózni ezzel a kihívással. Ha azonban az új fertőzöttek száma ilyen ütemben nő, akkor hamarosan eléri a határait” – monda Merkel.

A részletszabályokból kiderül: egy család maximum egy másik családdal találkozhat és legfeljebb tíz ember lehet egy helyiségben. A sporteseményeket, például a Bundesliga mérkőzéseit nézők nélkül rendezik meg. Az intézkedések hétfőn lépnek életbe és november végéig tartanak.

A bár- és étteremtulajdonosok, művészek és a szórakoztatóiparban dolgozók szerdán az utcára vonultak Berlinben, hogy tiltakozzanak a zárlat ellen, amely több hetes leállásra kényszeríti vállalkozásaikat. Tüntetők ezrei vonultak végig a városközponton, és elhaladtak a szövetségi kancellári hivatal mellett is. Merkel a lezárás miatti veszteségeik enyhítésére 10 milliárd eurós támogatást ígért a vállalkozásoknak – olvasható a tudósításban.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. október 29. 18:25
Felháborító hazugság! Tessék megnézni a diagrammot! https://www.antenneduesseldorf.de/artikel/coronavirus-diagramme-und-info-grafiken-534372.html Semmivel nem emelkedik a halálozási szám! Még mindig üresek az intenzívek! Kinek jó ez sok hazugság?
ElBundi
2020. október 29. 18:06
Mégegyszer! Nincs semmiféle gyilkos járvány Németországban! Akinek kapar a torka, az már covidos! Aki prüsszent, már covidos... Aki fingik, ja... az már meggyógyult! Most, hogy az influenzajárvány beindult, már mindent a covid-számlára írnak! Az értelmesebbje nem megy orvoshoz, otthon kúrálja ki magátt és köszöni szépen megvan. Tök tele a herce-hurcával Konkrétan tudom, hogy egy müncheni klinikán felszámolták az "covid-intenzív-részleget". A népbutítást tessék abbahagyni!
Bástyaelvtárs
2020. október 29. 15:50
Díjazom azt az őszinteséget ahogy Merkel ki meri mondani, h a német eü rendszer elérheti a kapacitásai határait egy bizonyos fertőzésszint felett. Ez a magyar eü rendszerrel nem fordulhat elő :)
Dénia
2020. október 29. 09:58
Nagyon nem egyszerű ebben a szituációban az arany középutat megtalálni. Nem irigylem a vezetőket, akiknek dönteni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!