Műtárgyak sorát rongálták meg a berlini Museumsinselen

2020. október 21. 13:54

Olajszerű anyaggal fröcsköltek össze több mint hetven műkincset a világhírű múzeumegyüttesben.

2020. október 21. 13:54
null

A Zeit arról ír: legalább hetven műkincset rongáltak meg vandálok október 3-án a berlini Museumsinsel múzeumaiban. A világ egyik legértékesebb múzeumi gyűjteményében ismeretlen tettesek olajos folyadékot spricceltek számos kiállított tárgyra, egyiptomi szarkofágoktól szobrokon át a festményekig.

A lap beszámol arról is: a nyilvánosságot több mint két héten keresztül nem értesítették a világháború óta történt legsúlyosabb, műkincseket ért németországi károkozásról.

A Zeit cikkében idéz egy Attila Hildmann nevű, összeesküvés-elméleteket publikáló figurától, aki augusztus és szeptember folyamán a „sátánizmus központjának” nevezte a Pergamon Múzeumot, ahol szerinte emberáldozatokat is bemutatnak.

A nyomozás zajlik, a Zeit további részleteket ígér az ügyben.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. október 22. 13:04
Több is veszett Mohácsnál.
nyugalom
2020. október 21. 23:03
Sajtoszabadsag.....
Akitlosz
2020. október 21. 21:37
Legértékesebb gyűjtemény és nincsen őr, nincsen kamera a termekben? Hogyan lehet ezt a spriccelést múzeumban észrevétlenül megejteni?
zrx8
2020. október 21. 19:21
Két hét kellett, hogy biztosan meggyőződjenek, hogy nem muszlimok/négermánok voltak az elkövetők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!