Bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsítják Nicolas Sarkozyt

2020. október 16. 14:31

A volt francia államfőt 2007-es kampányának állítólagos törvénytelen líbiai finanszírozása ügyében gyanúsították meg.

2020. október 16. 14:31
null

Bűnszövetkezetben való részvétellel is meggyanúsították négy napig tartó újabb kihallgatása után Nicolas Sarkozy volt francia államfőt 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos törvénytelen líbiai finanszírozása ügyében – erősítette meg pénteken a korrupciós ügyekkel foglalkozó országos pénzügyi ügyészség a Mediapart tényfeltáró portál értesülését.

A 2011-ben meggyilkolt Moammer el-Kadhafi líbiai diktátortól származó állítólagos támogatás ügyében 2018 márciusban indult eljárás Nicolas Sarkozy ellen passzív korrupció, törvénytelen kampányfinanszírozás és közpénzzel való visszaélés gyanúja miatt. A bűnszervezetben való részvétel a negyedik vádpont az ügyben a volt elnök ellen, aki 2007 és 2012 között volt hivatalban. A francia hatóságok feltételezése szerint Sarkozy a 2007-es kampányához összességében 50 millió eurót kapott a Kadhafi-rezsimtől, ami több mint kétszerese a 21 millió eurós kampányfinanszírozási limitnek. Az ügylet ráadásul azért is törvényellenes, mert a francia jogszabályok tiltják a kampányok támogatását külföldről.

(MTI)

(János nagyherceg gyászszertartására érkezik Nicolas Sarkozy volt francia elnök a luxembourgi Notre-Dame-székesegyházhoz 2019. május 4-én. János 2019. április 23-án, 98 éves korában hunyt el. MTI/EPA/Julien Warnand.)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. október 18. 07:36
Talán elfogadta azt a pénzt,talán nem..az biztos,hogy Sarkozi nagy tisztelettel és megbecsüléssel fogadta Kadhafit nem sokkal az előtt, mielőtt összerugták a port..Kétségtelen viszont, hogy Macronék mindent megtesznek annak érdekében, hogy eltegyék az útból..fényévekkel intelligensebb, rátermetett, jobb mint Macron..egyetlen lehetséges kihivója lehetne..mint volt Fillon,akit a zsidó sajtó segítségével eltakarítottak az útból, olyan vááddal, amit jó sok képviselőre rá lehetne fogni..de ők nem akarnak kköztársasági elnök lenni ugyebár..Sarko egyébként katolikus, az édesanyja zsidó származású..de már az ő édesapja kikeresztelkedett..Hogy aztán ezt a zsidóságot mennyire értékeli a francia bankszakma és egyebek..az attól függ, hogy Sarközi - aki már volt belügy és külügyminiszter is - mennyire hajlandó együttműködni..Macron nagyon hajlandó..Merkel és jelenleg Trump nem kedvelik Macront, de ennek jelenleg nincs nagy jeletősége..Merkel abbahagyja, Trumpot lehet leváltja az idióta az anarchista nővel karöltve..
flesh ripper
2020. október 17. 13:11
A Böszme miért nincs réges-régen börtönben? Azért, mert a magyar hatóságok nem nyomoztak utána. Pedig, csak a felszínt kellene megkaparni.
Paskai
2020. október 17. 12:43
Majd Pesten menekékjogot kap, mint politikai üldözött.
Salamander
2020. október 16. 23:55
Nézzetek már utána a büntetőjogi terminus technicusoknak: olyan NINCS, hogy bűnszövetkezet, mert értelmetlen. Termelőszövetkezet, szociálisszövetkezet van mert azok polgári személyegyesülések. BŰNSZÖVETSÉG, illetve BŰNSZERVEZET létezik, mert azok olyan rendszerek, amelyek bűncselekmény céljából szerveződnek kettő vagy több, illetve három vagy több személy esetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!