A fertőzött Donald Trump halálát kívánják a radikális baloldaliak

2020. október 04. 17:11

Elszaporodtak a Twitteren a nemrég koronavírussal fertőzött Donald Trump halálát kívánó tweetek.

2020. október 04. 17:11
null

Nemrégiben kimutatták Donald Trump amerikai elnök szervezetében a koronavírust, mely miatt elszaporodtak a Twitteren nem csak a támogató, hanem kifejezetten a halálában reménykedő tweetek is – számol be róla az Origo, mely egy összeállítást csinált a posztokból. A portál beszámol róla, hogy előbb a Twitter, majd a Facebook is bejelentette, hogy törölni fognak minden olyan bejegyzést, mely Trump elnök halálában reménykedik.

Az Origo előbb beszámolt róla, hogy hatalmas tömegek támogatták a gyógyulgató Trump elnököt a bethesdai Walter Reed katonai kórház előtt.

 

 

Kiemelendő, hogy szemben a Demokrata Párt narratívájával, mely úgy számol be a Trumpot támogatókról, mint egy „kizárólag fehérekből álló társaságról”, a kórház előtti támogató akcióban részt vett egy csak és kizárólag színes bőrű indiai szikh bevándorlókat tömörítő csoport is.

 

 

Természetesen ellentüntetők is feltűntek a kórház környékén, akik már nem kifejezetten az elnök felépülését támogatták.

 

 

 

 

 

 

Hatalmas botrányt kavart, hogy a Trump halálát kívánó tweetek posztolói között feltűnt Zara Rahim, bangaldesi migrációs hátterű, közismert demokrata aktivista, aki Hillary Clinton szóvivője és Barack Obama egykori Fehér Ház-beli munkatársa is volt.

 

 

A Twitter végül bejelentette a radikális posztok törlését, melyek közt megemlítette azokat is, melyek Trump elnök halálát kívánják. A Demokrata Párt szélsőbaloldali szárnyához tartozó úgynevezett „négyes fogat” (Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley és Ilhan Omar) „értetlenségüket fejezték ki” a Twitter bejelentésével kapcsolatban. Véleményük szerint a Twitter túlreagálja a Trump-ellenes posztokat, miközben ők napi rendszerességgel kapnak halálos fenyegetéseket. Természetesen a Twitter reagált rájuk, kiemelve, hogy minden radikális, másnak a halálát kívánó posztot le fognak tiltani.

Érdekesség, hogy Magyarországon is megjelent a Trump halálát kívánó posztok jelensége. Pándi Balázs, a Telex újságírója a Facebookon osztott meg hasonló posztot, melyet ő maga ugyan eltávolított, azonban az Origo megőrzött. A Twitter bejelentését követve a Facebook is bejelentette a radikális posztokkal szembeni határozottabb fellépés megerősítését.

Forrás: Facebook

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök támogatói a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórház előtt 2020. október 3-án. Trumpot elővigyázatosságból szállították a kórházba, ahol néhány napot tölt. Az elnöknél és feleségénél korábban koronavírus-fertőzést állapítottak meg. (MTI/ FR159526 AP/ Jose Luis Magana)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. október 07. 08:40
Sajnos kommunisták mindenütt vannak.
balbako_
2020. október 05. 07:22
Liberális humánum.
Pierre
2020. október 05. 04:48
arra mondjuk kivancsi lennek, hany amerikai ember halalat okozta trump a virushelyzetre vonatkozo tobb honapos amokfutasaval.
mokány
2020. október 04. 22:53
Letiltott, csak egyet is a twitter ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!