Több embert megkéseltek a Charlie Hebdo szerkesztőségének közelében

2020. szeptember 25. 13:05

A helyszín köré kordont kellett vonni egy gyanús csomag miatt.

2020. szeptember 25. 13:05

Péntek reggel három embert késeltek meg Párizs 11. kerületében, nem messze a Charlie Hebdo szerkesztőségétől – számolt be a Local francia kiadása nyomán a 24.hu.

A támadó elmenekült, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak távol a tett helyszínétől. Értesülések szerint az áldozatok súlyos sérüléseket szenvedtek. A cikkből kiderül: a helyszín köré kordont kellett vonni egy gyanús csomag miatt erről azonban egyelőre nem közöltek részleteket. A rendőrség sem a támadók, sem az áldozatok személyazonosságát nem fedte fel.

„Szeptember elején kezdődött a franciaországi dzsihadista merényletsorozat nyitányát jelentő, 2015 januárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő párizsi támadások pere. 2015. január 7-én két francia dzsihadista hatolt be a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségébe, ahol tizenkét embert megöltek és tizenegyet megsebesítettek. Az alig két percig tartó vérengzésben 34 lövéssel a lap hét legfőbb karikaturistáját, köztük a főszerkesztő Charb-t is kivégezték” – emlékeztet az oldal.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2020. szeptember 25. 20:49
Je ne suis pas Charlie Hebdo! Egyáltalán nem tudom elfogadni ennek a gúnylapnak a szellemiségét. Nem árt tudni, hogy számukra az európai kereszténység ugyanolyan gyűlöletes, mint az iszlám. A szentháromságot úgy ábrázolták, hogy az Isten a földön térdel, mögötte Jézus per anum kopulál vele, Jézusnak pedig a szetháromság jelképe van a fenekében. Mi szükség van erre? Aki így provokál, ne csodálkozzon ha megtorolják. A keresztényeknek ma nem szokása, hogy vendettát vegyenek, de ezzel ne is éljen vissza! Mivel ezek szekularizált zsidók, néha egy-egy rabbit is odatesznek a gúnyrajzaik közé. Undorodom az egész társasától és Makrontól is, aki az emlékünnepségen azt mondta, hogy "a francia szabadságfogalomba belefér az Istenkáromlás is."
CsakÍr
2020. szeptember 25. 20:15
Figyelj, sárli, meg kéne szokni ujra, hogy saját felelősségre ökörködtök. Ha van valami humoreszketek a muszlimokkal, azt VELÜK játszátok le. A TI dolgtok. A libdem pihen a babérjain, mert rendben a szólásszabadság. IGAZI barmok vagytok.
Kanóc
2020. szeptember 25. 15:31
A jövőben tanácsosabb ennek a dögkútnak a környékét is elkerülni...
Robur
2020. szeptember 25. 15:15
Sok féreg ezt miért nem lájkolja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!