Orbán: Magyar-kirgiz fejlesztési alap áll fel

2020. szeptember 29. 12:44

Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is.

2020. szeptember 29. 12:44
null

Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is, érkeznek ide vendégek, és „mi is látogatunk számunkra fontos országokba” – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután tárgyalt Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnökkel. A kormányfő elmondta: ötvenmillió dolláros magyar-kirgiz fejlesztési alap felállításáról állapodott meg a két ország. Az alap a két ország együttműködését, különösen vegyes cégeket hivatott finanszírozni, és ha kimerülne, az összegét készek tovább emelni.    

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy „a két nép között meglévő közös eredet és a barátság mindennapi megélésének ma a legnagyobb akadálya” a távolság, ezért szükség van egy közvetlen légi járatra Budapest és Biskek között, amelynek jogi és pénzügyi feltételeit sikerült is megteremteni, és reméli, hamarosan megindulhat a járat. Orbán Viktor megjegyezte: a kirgiz elnök érkezését áprilisra várták, de a koronavírus-járvány ezt lehetetlenné tette. Emlékeztetett: Magyarország a járvány első szakaszában gyakorlatilag megállította az életet, mivel egy ismeretlen ellenséggel állt szemben. A mostani, második hullámban azonban más a védekezés, amelynek vezérfonala az, hogy az országnak működnie kell.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2020. szeptember 29. 18:45
Biztos el akarja adni nekik a fölösleges lélegeztető gépeket - cserébe kumiszt, és birkákat kapunk a szavazóbázis megerősítésére.
justiceforhungary
2020. szeptember 29. 18:38
Van még aki gúnyolja a turáni népeket? Szóljon amíg van chemotox.
Vili
2020. szeptember 29. 16:59
Látom válogatós ez a Covid.Ön biztonságban van csak minket támad ez a fránya vírus....
Hóvirágcsempész
2020. szeptember 29. 15:46
Kirgizek ide vagy oda , az örményekkel is kellene egy kis szolidaritás . Ott harcol a legősibb keresztény nép a muszlim tengerben , és semmi pacsi ? Kardigán szultánnal mosolycsere , azeridiktátorral vigyor ? Bazdmegviktor .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!