Japánban miniszterelnöknek választották meg Szuga Josihidét

2020. szeptember 16. 07:26

Abe Sindzó szóvivője volt.

2020. szeptember 16. 07:26

Szuga Josihidét választották meg szerdán kormányfőnek a japán parlament alsóházában, ahol a kormányzó Liberális Demokrata Pártnak (LDP) többsége van. A 71 éves Szuga a japán kormány kabinettitkáraként és szóvivőjeként dolgozott nyolc évig elődje, Abe Sindzó miniszterelnöksége idején. Számos kihívás elébe néz, többek között a koronavírus-járvány idején kell új életre keltenie az ország gazdaságát. Szuga azt mondta, politikájában abszolút elsőbbséget élvez majd a gazdaság beindítása, továbbá a koronavírus visszaszorítása, ami szükséges a jövő évre halasztódott 2020-as tokiói olimpiai játékok megrendezéséhez is. A korábbi miniszterelnök, Abe Sindzó augusztus 28-án jelentette be lemondását tisztségéről, romló egészségi állapotára hivatkozva.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2020. szeptember 16. 08:26
Rendes embernek tűnik de nem valami nagy vezető egyéniségnek, márpedig Japánnak most egy erős emberre lenne szüksége. Új irányba kell fordulniuk, mert nem találják a helyüket az egyre inkább Kína által dominált régióban.
Párhuzamos különvélemény
2020. szeptember 16. 08:13
Ganbatte! Douzo yoroshiku onegai itashimasu! /Legalábbis a Google Fordító szerint. :)/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!