Demokrata szenátor: Ha Trump megszavaztat egy konzervatív bírót, mi ki fogjuk terjeszteni a testület létszámát

2020. szeptember 19. 11:33

Az Egyesült Államok egyik vezető demokrata szenátora, a massachusetts-i Ed Markey szerint el kéne törölni a jelenlegi taglétszámát a Legfelsőbb Bíróság testületének, amennyiben Trump megválasztat még egy konzervatív bírót.

2020. szeptember 19. 11:33

Ed Markey massachusetts-i szenátor szerint Mitch McConnell, a Szenátus republikánus többségének vezetője fel akarja rúgni a status quo-t és negatív precedenst akar teremteni. „Mitch McConnell megalkotta a precedenst” – fogalmazott egy tweetjében. „Sosem töltöttek még fel megüresedett helyet a Legfelsőbb Bíróságban választási évben. Ha ezt megszegik és demokrata többség lesz a Szenátusban, el kell törölnünk a jelenlegi taglétszám-korlátot és kibővíteni a Legfelsőbb Bíróság testületét” – tette hozzá. A Legfelsőbb Bíróság tagjainak száma 1869 óta kilenc fő. 1869 előtt a bírók száma hatszor változott, az amerikai polgárháború idején például 10 bíró volt. Markey nem részletezte hány bírót szeretne kijelölni.

 

 

Ruth Bader Ginsburg liberális legfelsőbb bíró 87 éves korában hunyt el hasnáylmirigyrák szövődményeinek köszönhetően. Ginsburg pénteki halálát követően McConnell megígérte, hogy szavazást fog tartani Trump elnök jelöltjéről a Szenátusban, amennyiben jelöltet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2020. szeptember 20. 15:34
Miért nem lepődtem meg a liberális demokrácia eme újabb gyöngyszemén?
Libtard Cleaner
2020. szeptember 19. 16:48
Teljesen világos, addig kell töltögetni felfelé a létszámot, amíg visszaáll a libsi döbbség, mert ez így demoktarikus. Libsi logika.
Csigorin
2020. szeptember 19. 16:18
olyan se volt meg hogy ok nelkul impuccsolni akartak az elnokot
olajfa1
2020. szeptember 19. 11:49
Szóval a "demokratáknak" nagyon ideális állapot az ő többségük a "független" Legfelső Bíróságban. No és ezen senki se változtasson!... Nanááá... há' még mit nem????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!