Teherán óva int a robbanás átpolitizálásától

2020. augusztus 10. 09:58

Az iráni külügyi szóvivő felszólította az Egyesült Államokat, hogy oldja fel a Libanon ellen hozott szankcióit.

2020. augusztus 10. 09:58

Néhány ország megpróbálja átpolitizálni a robbanást a saját érdekeinek megfelelően” – jelentette ki Abbász Muszavi újságírók előtt Emmanuel Macron francia elnök csütörtöki, bejrúti látogatására utalva, ahol Macron leszögezte: a donorországok segítenek Libanonnak a helyreállításban, ám figyelni fogják, hova kerülnek az adományok. Bejrútban kedden több mint 2700 tonna, évek óta a város kikötőjében tárolt ammónium-nitrát robbant fel, ami miatt legalább 150 ember meghalt, mintegy hatezren megsérültek és százezrek otthona vált lakhatatlanná Bejrútban. Haszan Naszrallah, az Irán által támogatott libanoni síita Hezbollah vezetője pénteken határozottan tagadta, hogy a szervezetnek bármiféle olyan raktára van a bejrúti kikötőben, amely a robbanásnak lehetett volna az okozója.

(MTI)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csallokoz
2020. augusztus 10. 21:00
A hezbollahnak legalább annyi köze van a tárolt robbanóanyaghoz, mint nekem a saját nyugdíjamhoz :)
olajfa1
2020. augusztus 10. 12:30
Szóval Irán nyakig benne van ebben a "véletlen balesetben"... Mondjuk, nekem túlságosan is furcsa volt az egész magyarázat... Olyan igazi komcsi magyarázat volt az egész...
Nori70
2020. augusztus 10. 12:28
Egy orosz hajó rakománya volt az ammoniumnitrat. Szabálytalanság miatt foglaltak le a libanoni hatóságok, aztán ottfelejtodott. Volt már ilyen katasztrófa a világon. Nem csak ilyen anyagok tudnak felrobbanni, létezik un. porrobbanas is, Kanadában vagy az USA- bán liszt pusztított elég települést.
néhai Ch.Pilot
2020. augusztus 10. 11:25
Egy robbanást nem lehet átpolitizálni. Csak egy robbamTást lehet. A robbanás mint esemény mindig semleges. A robbanTás soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!